Haberler

Kutlu Doğum Haftası Oğuzeli Cumhuriyet Köyünde Düzenlendi

Güncelleme:

Hz. Muhammed'in doğumunun 1443. Yıl dönümü olması dolayısıyla Oğuzeli Cumhuriyet Köyü'nde "Kutlu Doğum haftası" düzenlendi.

KONDİ: Hz. Muhammed Kuran-ı Kerimin ete kemiğe bürünmüş şeklidir.

Hz. Muhammed'in doğumunun 1443. Yıl dönümü olması dolayısıyla Oğuzeli Cumhuriyet Köyü'nde "Kutlu Doğum haftası" düzenlendi. Programa Oğuzeli il Müftüsü Şaban Kondi ,Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu başkanı Selahattin Kaplan, Gaziantep Polis Gücü Spor Kulubü Başkanı Mehmet Kaplan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kutlu Doğum haftasında bir konuşma yapan Oğuzeli il Müftüsü Şaban Kondi Hz muhammed'in ahlakının Kuran ahlakı olduğunu vurgulayarak 6 yaşında öksüz kalarak akrabalarının yanında yetişen ama peygamberlik gelmeden önce bir nur ile peygamberlik sıfatını bünyesinde barındıran Hz. Muhammed'in Kuran-ı Kerimin ete kemiğe bürünmüş şekli olduğunu söyledi. Peygambersiz, sünnetsiz bir din olamayacağını söyleyen Oğuzeli müftüsü Kondi, Kuranı yaşamak ancak Hz. Muhammed'in sünnetini uygulamakla olur dedi.

Program sonrası bir açıklama yapan Şehitkamil belediye Meclis üyesi Halil Uğur ise her yıl düzenledikleri Kutlu Doğum haftasının bu yılda geniş bir akraba ve dostun katılımıyla gerçekleştirdiklerini ifade ederek Hz. Muhammed'in doğumunun 1443. Yıl dönümü olması dolayısıyla bir kez daha peygamber efendimiz anmanın mutluluğu ve huzurunu yaşıyoruz dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Kaplan Gaziantep Oğuzeli Güncel Haberler

title