Haberler

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Güncelleme:

İslam Peygamberi Hazreti Muhammed(SAV) nutku şeriflerle Ümraniye'de Nikah Sarayı'nda düzenlenen programda anıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında başlatılan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da desteklenerek 14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen birçok etkinlikle kutlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Nikah Sarayı'nda araştırmacı, yazar Mehmet Fatih Çıtlak'ın sunumuyla bir program gerçekleştirildi. Huu Nefes Sufi Ayinleri Topluluğu ile Hazreti Muhammed(SAV) için yazılmış nutku şerifler tekke usulü seslendirildi. Programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra, Ümraniye ilçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, "Hazreti Peygamber'in güzel ahlakı, örnek şahsiyeti ve prensipleriyle, insanlık için güzel bir modeldir. O'nu örnek almaya herkesin ihtiyacı vardır" dedi.  İlyas Yılmaztürk: "Kutlu doğum artık anaokullarımıza inmiştir, bu sevindirici bir gelişmedir. Ümraniye Belediyesi'ne anlamlı programları için teşekkür ediyorum." diyerek sözlerine son verdi.

BAŞKAN HASAN CAN: "KUTLU DOĞUM, PEYGAMBER AŞIKLARININ GECESİDİR"

'Kutlu Doğum Özel' programında, önemli bilgiler aktaran Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Kutlu Doğum Haftaları'nda peygamberimiz anlatılmaya çalışılıyor. Bugün geldiğimiz noktada sadece belediyelerimizde ve ilahiyat fakültelerimizde değil, liselerimizde, ortaokullarımızda, ilkokullarımızda da Kutlu Doğum Haftası birçok etkinlikle kutlanıyor. Bunları duydukça gurur duyuyoruz. Kutlu Doğum, Peygamber aşıklarının gecesidir" dedi. Ümraniye'de Kutlu Doğum Haftası'nın dolu dolu geçtiğini belirten Başkan Hasan Can, kameri ayların önemine dikkat çekerek, "Biz kendi kültürümüzü, kendi değerlerimizi de iyi bileceğiz. Çocuklarımız ayları Türkçe ve İngilizce olarak sayabiliyorlar. Ama kameri ayları kimse sayamıyor. Bizim kameri ayları öğrenmemiz lazım" diyerek sözlerine son verdi.

Düzenlenen programda tasavvuf müziği dinletisi eşliğinde Hazreti Peygamber'in hayatından kesitler aktaran Mehmet Fatih Çıtlak, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Çıtlak, "Bu millet Hazreti Peygamber'e aşık bir millettir. Bunu kimse değiştiremez" dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda, hurma ikram edilerek; kırmızı gül dağıtıldı.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Fatih Çıtlak Hasan Can Ümraniye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title