Haberler

Kutlu Doğum Haftası" Etkinlikleri

Peygamber Sevdalıları Platformu, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Diyarbakır, Siirt ve Batman'daprogram düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Diyarbakır, Siirt ve Batman'daprogram düzenledi.

Silvan ilçesi Azizoğlu Meydanı'ndaki etkinliğe katılan Arapça, Türkçe ve Kürtçe yazılı döviz ve pankart taşıyıp, tekbir getirdi.

Konuşmaların ardından etkinlik, okunan mevlit, ilahi, şiir, salavat ve duayla sona erdi.

Siirt

Eruh Halk Eğitim Merkezi'nde Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlik, Kürtçe mevlitle devam etti.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Ünalan, konuşmasında, Hazreti Peygamberi tanımayan ve anlamayanların kan ve gözyaşına neden olduğunu söyledi.

"Hazreti Muhammed'i tanımadan, sünnetini kavramadan, anlamadan, sünnetini yaşamadan, gerçek anlamda insan olarak yaşamak mümkün değil" ifadesini kullanan Ünalan, şöyle konuştu:

"Onu tanımayan sürekli cinayet peşinde koşuyor. İslam dünyasına baktığımızda kan ve gözyaşına boğulmuş durumda. Halbuki Kura'n-ı Kerim, 'Masum bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir' diyor. Kuran bu bakış açısıyla insana bakarken, Hazreti Muhammed'i tanımayanların bir anda milyonlarca insanı öldürmekten kaçınmadıklarını görüyoruz. Onun için biz Müslümanlar, Peygamber Efendimizi tanımak zorundayız. Onun sünnetini yaşamak zorundayız. Onun koyduğu ilkeleri hayatımıza hakim kılmak zorundayız."

Batman

Sason ilçesindeki Sason Çok Programlı Lisesi bahçesindeki programda konuşan Yazar Ömer Çelik, Hazreti Peygamber'in doğumundan önce yaşananların vahşet olarak insanlık tarihinde büyük utançla yer aldığını söyledi.

Konuşmanın ardından Siirt Hidayet Grubu ilahi seslendirdi.

Etkinlik, şiir, salavat dua ile sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Batman Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title