Haberler

Kutlu Doğum Haftası" Etkinliği (1)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Newroz Parkı'na gelen vatandaşlardan genel ve detay görüntüler Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği- Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Eşsiz Önder Hazreti Muhammed" adıyla düzenlenen etkinliğin yapılacağı Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda vatandaşlar toplanmaya başladı- Kentin değişik yerlerinden gönüllü vatandaşların araçlarıyla gelen vatandaşlar, güvenlik kontrolünden geçtikten sonra alana alınıyor- Platformda yer alan, "Peygamber sevdalısı şehitlerimizi unutmadık unutmayacağız" yazılı pankartta 6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğrafları bulunuyor Diyarbakır'da, "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğinin yapılacağı merkez Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda vatandaşlar toplanmaya başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Newroz Parkı'na gelen vatandaşlardan genel ve detay görüntüler Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği- Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Eşsiz Önder Hazreti Muhammed" adıyla düzenlenen etkinliğin yapılacağı Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda vatandaşlar toplanmaya başladı- Kentin değişik yerlerinden gönüllü vatandaşların araçlarıyla gelen vatandaşlar, güvenlik kontrolünden geçtikten sonra alana alınıyor- Platformda yer alan, "Peygamber sevdalısı şehitlerimizi unutmadık unutmayacağız" yazılı pankartta 6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğrafları bulunuyor Diyarbakır'da, "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğinin yapılacağı merkez Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda vatandaşlar toplanmaya başladı. Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Eşsiz Önder Hazreti Muhammed" adıyla gerçekleştirilen etkinliğe katılmak için Diyarbakır'ın yanı sıra yurt dışından ve farklı şehirlerden gelenler, gönüllü vatandaşların araçlarıyla parka ücretsiz taşınıyor.Vatandaşlar 3 polis noktasında üst aramasından geçirildikten sonra alana alınıyor. Alandaki koordinasyon platform tarafından görevlendirilen 2 bin kişi tarafından sağlanıyor.Tekbirler ve salavat eşliğinde, "Hepimiz Yasin Börü'yüz" sloganıyla alana gelen bazı vatandaşların, DAEŞ bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde hayatını kaybeden Yasin Börü'nün fotoğrafının yer aldığı tişört giydiği görüldü.Platformda, "Anamız babamız sana feda olsun ya Resulallah" ve "Peygamber sevdalısı şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız" yazılı Türkçe ve Kürtçe hazırlanan pankartta 6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğrafları yer alıyor.Alanda ayrıca Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Zazaca, "Kutlu Doğum Etkinliğine Hoşgeldiniz" yazılı afişler bulunuyor.Belirlenen alana yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek, içecek, flama satışı yapıyor. Ayrıca Peygamber Sevdalıları Platformunca geliri platforma bağışlanmak üzere yiyecek ve içeceklerin satışa sunulduğu kermes açıldı.Alanda rahatça ulaşılabilecek noktalara kayıp çocuklar için bir çadır ile çok sayıda gönüllü doktor, hemşire ve sağlık görevlisi ile bir ambulansın görev yapacağı sağlık çadırları kuruldu.Platformu göremeyen vatandaşlar için alanın bazı bölümlerine ekran ve ses sistemleri kuruldu, iletişimin kesintisiz sağlanması için seyyar baz istasyonları yerleştirildi.Bazı ailelerin evlerinden getirdikleri malzemelerle piknik yaptığı alanda vatandaşlar seslendirilen Kürtçe ve Türkçe ilahiler eşliğinde etkinliğin başlamasını bekliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Nevruz Bayramı Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title