Haberler

Kutlu Doğum Haftası Dolayısıyla Etkinlik Düzenlendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Etkinlikten görüntüler Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun konuşması Tekirdağ Müftü Vekili Hızır Yağcı'nın konuşması Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, Tekirdağ Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği gerçekleştirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Etkinlikten görüntüler

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun konuşması

Tekirdağ Müftü Vekili Hızır Yağcı'nın konuşması

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, Tekirdağ Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği gerçekleştirildi.

Atatürk Kapalı Spor Salonundaki etkinlikte, vatandaşlar, müftülük personeli tarafından güllerle karşılandı.

Şarköy Müftüsü Arif Yeşiloğlu ile Hayrabolu Müftüsü Veysel Işıldar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla hazırlattığı video gösterisiyle devam etti.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, programda yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası'nın, son 25-30 yıldan beri Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği bir tema etrafında, daha yaygın ve yoğun bir şekilde kutlandığını belirtti.

Kutlamaların, İslam dininin tanıtılmasında büyük önem taşıdığını ifade eden Salihoğlu, "Bu, yüce dinimizin gençlerimize, toplumumuza, her kesimdeki insanlarımıza ve yabancılara, Müslüman olmayanlara en iyi şekilde tanıtılması, anlatılması, benimsetilmesi bakımından büyük önem arz ediyor" dedi.

Salihoğlu, Türkiye'nin geleceği açısından İslam dininin doğru bir şekilde yaşanmasının önemli olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"İman, ibadet, ahlak esaslarını kapsayan, yüce dinimizin benimsenmiş olması, kurallarının uygulanmış olması, şekille değil, inançla, imanla, içten, gönülden uygulanmış olması, toplumun birliğini, beraberliğini, geleceğimizi, kurtarması bakımından çok önem arz ediyor. Gençlerimize dinimizin formel, şekli konularından ziyade, inanç esaslarını, ahlak esaslarını göstermek, öğretmek hepimizin görevidir. Yüce Peygamberimiz 'Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' buyuruyor. Bütün gençlerimizin, bütün insanlarımızın güzel ahlaklı olması toplumumuzun geleceği bakımından çok büyük güvencedir. Bu kutlu doğum haftasının da bu anlayışa vesile olmasını diliyorum."

Tekirdağ Müftü Vekili Hızır Yağcı da Türk milletinin yüreğindeki peygamber sevgisinin tezahürü olarak, Hazreti Muhammed'in doğum yıl dönümünün asırlardan beri kutlandığını hatırlattı.

Kutlamaların 13. yüzyılda başladığını belirten Yağcı, "Başlangıç itibarıyla 13. yüzyıla kadar uzanan bu kutlamalar, 1910 yılında resmiyet kazanmış, 1951 yılında ilk defa radyodan mevlit okutulmuş ve 1980 yılından itibaren ise Kutlu Doğum Haftası etkinliği adı altında kutlanmaya devam etmiştir. Doğrusu o günden bugüne görülen tablo şudur ki Kutlu Doğum Haftası ülkemizin her köşesinde ve her geçen gün daha büyük bir coşkuyla kutlanmakta ve milletimiz tarafından büyük kabul görmektedir." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki kutlu doğum temasını, "Gelin birlik olalım Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet ilişkisi" olarak belirlediğini hatırlatan Yağcı, şunları kaydetti:

"Tevhid birlemek, vahdet ise birleşmektir. Tevhid, vahdeti gerektirir. Nasıl ki tevhidi gerçekleştirmek için, şirkten uzak durmak gerekiyorsa, vahdeti gerçekleştirmek için de tefrikadan uzak durmak gerekiyor. Çünkü en büyük inanç sapkınlığı şirk, en büyük toplumsal sapkınlık ise tefrikadır. Ben bu münasebetle insanları adeta bir ateş çukurunun kenarında bulan, parçalanmış gönülleri onaran, birleştiren, kardeş yapan, o kutlu Nebi'nin doğumunun Ümmeti Muhammed'in tefrikadan kurtulup vahdeti gerçekleştirmesini Allah'tan niyaz ediyorum."

Konuşmaların ardından, etkinlik, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Cenksu Üçer'in verdiği konferansla devam etti.

Etkinliğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Enver Salihoğlu Süleymanpaşa Tekirdağ Müftü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title