Haberler

Kutlu Doğum Haftası Büyük Bir Coşkuyla Kutlanıyor

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Yavuzeli ilçesinde kutlanmaya başlandı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Yavuzeli ilçesinde kutlanmaya başlandı.

Haftanın ilk programı Yavuzeli İlçe Müftülüğü tarafından 14 Nisan Salı günü Yavuzeli ilçesinde bulunan Yavuzeli Düğün salonunda gerçekleştirildi.

Yavuzeli'ndeki en büyük organizasyonlardan biri olarak gerçekleştirilen bu etkinlik, İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Güngen, Polis Merkezi Amiri Kemal Kırtan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, Belediye meclis üyeleri ve ilçe halkı tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Yaklaşık 1100 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bu etkinlik ile Hz. Peygamber Efendimiz (sav) dünyaya gelişlerinin Miladi takvim olarak 1444. yıl dönümü kutlanmış oldu. Başlangıcından sonuna kadar merak ve ilgiyle takip edilen program, Yavuzeli İlçe halkının bir araya gelerek dayanışma ruhunu bir kez daha canlı hale getirdi.

Etkinlik, Değirmitaş Mahalle Cami İmam Hatibi Yusuf Enver Akoğlu Hoca'nın Kuran tilavetiyle başladı. Ardından Büyükkarakuyu Mahalle Camii İmam Hatibi Abdulkadir Üzüm Hoca'nın konuşması ile devam etti.

İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım Hoca'nın "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku" konulu konuşmaları ilgi ve dikkatle dinlenildi. Yine program akışında Yavuzeli ilçesinde öğrenciler arasında düzenlenen "Peygamberime Mektup" yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yazmış olduğu mektupla İlçede dereceye giren öğrencilerden 1.'ye yarım altın, ikinci ve üçüncüye de çeyrek altın verilerek ödüllendirildi. Dereceye giren öğrencilerden birinciye ödülünü İlçe Kaymakamımız Ömer Faruk Güngen, İkinciye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açlık ve üçüncüye ise İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım verdi. Yarışmada birinci olan öğrenci, kendi sesiyle kendi mektubunu okurken duygulu anlar yaşandı.

Kapanış konuşmasını Aşağı Tandırcık Mahalle Camii İmam Hatibi Bahri Yılmaz'ın yaptığı program sona erdi. Program sonunda, geleneksel ikramlar dağıtıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Yıldırım Yavuzeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title