Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Gaziantep İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) ve Davet Kardeşlik Vakfı tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Gaziantep İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) ve Davet Kardeşlik Vakfı tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Ahmet Çelik, bugün on binlerce programla Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin kutlandığını söyledi.

Hazreti Muhammed'in alemlere rahmet olduğunu dile getiren Çelik, Hazreti Muhammed'in rehber, kılavuz, önder ve örnek bir hayat yaşadığını ifade etti.

Çelik, "Onun için alimlerimiz der ki faziletli olmak ve bütün erdemleri kendisine toplamak isteyen, onun hayatını örnek alsın. Onun hayat izlerini takip etsin. Çünkü onun hayatını Allah kullarına övmüştür. İşte biz Kur'an da Allah'ın, gökte meleklerin, yerde insanların övdüğü bir peygamberin, dünyayı teşriflerini yaşıyoruz. Bundan dolayı Allah'a sonsuz ham ediyoruz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl Kutlu Doğum Haftasını bir ana temayla kutladığını anımsatan Çelik, bu yıl "Gelin Birlik Olalım" temasını işlediklerini belirtti.

Bugün birliğe çok ihtiyacın olduğunu dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Bugün olaylardan ders alma günüdür. Bu coğrafyayı hem gönül hem kalp hem de fiziki olarak ayırmaya çalışıyorlar. Onun için birliğimiz en büyük zenginliğimizdir. Bu bakımdan bu yıl birliği işleyeceğiz. Allah, dinimiz, kitabımız, kıblemiz ve peygamberimiz birdir."

Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Huriye Martı ise tek ve eşsiz olan Allah'ın rızık veren, yaratan, can veren ve bizlere şekil veren olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Şahinbey Belediyesi Ahmet Çelik Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title