Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Amasya'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, İl Müftülüğünce "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu panel düzenlendi.

Amasya'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, İl Müftülüğünce "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu panel düzenlendi.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen panelin konuşmacıları, Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Amasya İl Müftü Yardımcısı Murtaza Gür, İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Recep Orhan Özel ve Yrd. Doç. Dr. Nuran Çetin oldu.

Panelin açılış konuşmasını yapan  İl Müftüsü İsmail İpek,  Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftasını her yıl farklı bir tema ile kutladığını, 2015 yılının ana temasının "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olarak belirlendiğini söyledi.

Birlikte yaşama hukukunun öncüsü olan peygamberin evrensel mesajını duyurmanın herkesi görevi olduğunu belirten İpek, "Diyanet İşlerimiz ülkemizin dört bir yanında çok güzel etkinlikler gerçekleştiriyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinliği Amasya Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesinin destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Amasyalı vatandaşlarımızın Kutlu Doğum Haftası'nı bir kez daha kutluyorum" dedi.

Peygamberin, kardeşçe yaşamanın ve birlikte olmanın en güzel örneklerini, hayatı boyunca ortaya koyduğunu hatırlatan Prof. Dr. Özdemir şunları kaydetti:

"Ensar ve Muhaciri kardeşler topluluğu haline getirmiş, Yahudiler ve gayri müslimlerle Medine vesikasını imzalayarak birlikte yaşama ahlakı ve hukukunu oluşturmuştur. Müslümanlar tarih boyunca Hz. Peygamberin uygulamalarını örnek alarak çok kültürlü medeniyetler inşa etmiştir. Yine yakın tarihimize göz attığımızda Osmanlı da farklı dilde ve farklı renkte birçok milletin huzur içerisinde ve kardeşçe yaşadığını görmekteyiz. Bir çok noktasında kan ve göz yaşının hakim olduğu İslam coğrafyasının kardeşçe yaşamaya en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde Kutlu Doğum etkinliklerinin ana temasının "Hz. Peygamber (SAV) ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olarak belirlenmesini son derece anlamlı bulmaktayım."

Kaynak: AA / Yerel

Şuayip Özdemir İsmail İpek Müftü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title