Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, "Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler İslam'ın yüzünü ne yazık ki bozuyor ve tahrip ediyor" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, "Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler İslam'ın yüzünü ne yazık ki bozuyor ve tahrip ediyor" dedi.

Siirt Müftülüğünce, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konu konferans düzenlendi.

14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen konferansa, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, İl Müftüsü Faruk Arvas, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferans öncesi Kuran-ı Kerim okuma dünya birincisi Ankara Hacı Bayram Cami İmam Hatibi Ahmet Karalı'nın Kur'an tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Karslı, yaptığı konuşmada, Ortadoğu coğrafyasındaki Müslümanlar arasındaki bölünmelerin arkasında mezhep ve meşrep mücadelesi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Karslı, şöyle devam etti:

"Kendi mezhebimizden ve meşrebimizden ibaret gördük İslamı. Halbuki İslam bütün mezhepleri ve meşrepleri kuşatıyor. İslam kardeşliğini kendi mezhebimizden ve meşrebimizden insanlara has kıldık. Onun dışındakileri ötekileştirdik. Bütün bunlar şeytanın tuzağından başka bir şey değildir. Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler İslam'ın yüzünü ne yazık ki bozuyor ve tahrip ediyor."

Konferansın ardından konferansa emeği geçenlere plaket takdim edildi, Sancaklar Vakfı ve Kızılay tarafından temin edilen 10 akülü tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine verildi.

Ardından sema gösterisi eşliğinde Grup Dergah tarafından ilahi okundu.

Program sonunda İl Müftüsü Arvas, vatandaşlara gül dağıttı.

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Faruk Arvas Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title