Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Düzce Valisi Ali Fidan ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Düzce Valisi Ali Fidan ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Fidan, mesajında, Hz. Peygamber'in dünyaya teşriflerinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftasını idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Haftanın bu yıl, "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" teması ile kutlanacağını aktaran Fidan, şunları kaydetti:

"Ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, sevgi, kardeşlik, adalet, şefkat ve huzur aşılamanın yolu Peygamberimizin izinde, birlikte ve kardeşçe yaşamanın erdemini, bereketini ve ahlakını gönüllere nakşetmekten geçmektedir. Sevgili Peygamberimiz 'İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek anlamda iman etmiş olamazsınız' buyurarak, sevgiyi, imanın, toplumsal barışın ve birlikte yaşamanın temel taşı yapmıştır."

Belediye Başkanı Keleş

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise mesajında Hz. Peygamber'in doğumunun zulüm, kan, gözyaşı ve acıyla dolu karanlık bir devrin aydınlanması anlamına geldiğini vurguladı.

"O'nun doğumu, insanlık semasına doğan bir güneştir" ifadesini kullanan Keleş, şunları kaydetti:

"Bizler Peygamber Efendimizin yolumuzu aydınlatan, yüreklerimizi merhametle dolduran rehberliğinde, bu haftayı dolu dolu idrak edeceğiz. Belediyemiz tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, sevgili Peygamberimizi ve O'nun ebedi miraslarını Kuran-ı Kerim tilavetiyle, ilahilerle, kasidelerle yad edeceğiz. Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunun 1444. sene-i devriyesinde O'nu hürmetle anıyor, hepinizi sevgi, barış, kardeşlik duyguları içerisinde selamlıyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Keleş Ali Fidan Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title