Haberler

Kutlu Doğum Haftası

MHP Ankara Milletvekili Erdem: "Kendisini Müslüman sanan ama farkında olmadan İslam’dan çıkarak Allah’ın huzuruna gitmeye mahkum olanlar durumuna düşmeyin.

MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, "Kendisini Müslüman sanan ama farkında olmadan İslam'dan çıkarak Allah'ın huzuruna gitmeye mahkum olanlar durumuna düşmeyin. Allah'ın istediği gibi Müslüman olun ve Müslüman olarak da Allah'ın huzuruna gidin" dedi.

Erdem, Polatlı Belediyesi 13 Eylül Kültür Merkezi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında verdiği "Hz. Muhammed, Din ve Samimiyet" konulu konferansta, her peygamberin belli bir topluluğa, belli bir coğrafyaya gönderildiği halde Hz. Muhammed'in tüm insanlığa, alemlere gönderildiğini söyledi.

Hz. Muhammed'in hayatından örnekler veren Erdem, şöyle konuştu:

"Bırakın sağdaki soldaki alkışları, kendi biriktirdiğiniz alın terleriniz ve sizlerin hayatlarınız olan evlatlarınız bile size 5 kuruşluk bir fayda sağlamıyor, bir imtihan olarak başımıza bela olmaya devam ediyorsa siz de bu makamların, mevkilerin sualden,  sorgudan, sıkıntıdan başka ne faydası olacak? Arabada ön ve arkada teker vardır. Ön nereden giderse arka teker onu takip etmek zorundadır. Burada başta babalarımız ve sonra da analarımız, hanımefendiler birer prototipsiniz, birer modelsiniz. Birer örneksiniz. Çocuklarınız sizleri taklit ederler, örnek alırlar."

Erdem, imanla küfür, edeple şımarıklık arasındaki farkın bir saç kılı kadar ince olduğunu anlatarak, "Çünkü ne olduğunu bilmeyenler çok olur. Yeminle söylüyorum, belediye başkanı olabilirsiniz, milletvekili olabilirsiniz, profesör olabilirsiniz, devlet başkanı olabilirsiniz ama adam olmadıktan sonra bunların hiçbir anlamı yoktur. Hangisini ahirete götürebileceksiniz?" diye konuştu

"Eğer inandığınız gibi yaşamıyorsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız. Ayeti kerime bize uyarıdır" ifadesini kullanan Erdem, şunları söyledi:

"Kendisini Müslüman sanan ama farkında olmadan İslam'dan çıkarak Allah'ın huzuruna gitmeye mahkum olanlar durumuna düşmeyin. Allah'ın istediği gibi Müslüman olun ve Müslüman olarak da Allah'ın huzuruna gidin. Bu başta ben olmak üzere hepimiz için uyarı niteliği taşır.1443 sene evvel alemlere rahmet olarak dünyayı şereflendiren ve bize bıraktığı iki ana değer olan Kuran ve sünnetiyle bizim hayatımızı anlamlı kılan yarın ahirette de şefaatini umduğumuz Hz. Muhammed inşallah bizlerin şefaatçisi olur."

Konferansın açış konuşmasını gerçekleştiren Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise İslam dünyasında Hz. Muhammed sevgisinin büyük ve önemli olduğunu, Türk milletinin onu ayrı sevdiğini dile getirerek, doğumdan ölüme kadar her vesileyle mevlitler okutarak Hz. peygamberi andığını belirtti.

Konferansın sonunda Mustafa Erdem'e, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya plaket, MHP İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç ise çiçek takdim etti. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Polatlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title