Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, naat okumaları ve sinevizyon gösterileriyle devam etti.

Etkinlikte konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kutlu Doğum Haftası'nın inananlara hayırlı olmasını diledi.

Türkmen, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin marka bir okul haline geldiğini belirterek, bu tür okulların artmasını temenni ettiğini söyledi.

Nasıl bir peygamberin ümmeti olduğunu göstermek için Müslümanların gayret göstermesi gerektiğini vurgulayan Türkmen, "Ümmeti olmakla gurur duyduğumuz bir Peygamberin ümmetiyiz. 'Sen olmasaydın, kainatı yaratmazdım' diye buyrulan bir Peygamberin ümmetiyiz. Hani insanlar bazen bir servet, bir bal bulurlar onun farkına varamazlar. İşte öyle birşey. Biz bunun farkına varabilirsek, mesele bitmiştir" diye konuştu.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mitat Tekçam da Kutlu Doğum heyecanının, okullarında yıllardır hafta boyu coşkuyla geçirildiğini anlattı.

Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Tekçam, "Denizden alınacak tek bir damlacık, o denizi ne kadar tarif ederse, Allah Resulü'nün yüceliğini, maddi ve manevi güzelliklerini yansıtmaya çalıştığımız programlar da O'nu ancak o kadar tarif eder. İki cihan güneşine duyduğumuz minnet borcumuzu biraz olsun yerine getirmek ve ışığını daha da yaymak amacıyla, onun hakkında yapılan binlerce etkinliğe, bizler de katılmak istedik. Bunu büyük bir şeref bildik. Gayret bizden olsun, rıza Allah'tan, şefaat de o Resulden inşallah" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, "Hazreti Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu kompozisyon, "Naat okuma", "Naat yazma", "Görsel sunu hazırlama" ve "Kızlar arası Kur'an-ı Kerim okuma" yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program sonrası, okulun Galeri Kartal bölümünde açılan sergi, vatandaşlarca gezildi.

Etkinliğe, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, çok sayıda veli ve öğrenci de katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hilmi Türkmen Üsküdar Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title