Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Erbaş: "Kur’an ı Kerim’in bütün ayetleri ve sureleri, samimi Müslüman oluşturmak istiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. ALİ Erbaş, "Kur'an-ı Kerim'in bütün ayetleri ve sureleri, samimi Müslüman oluşturmak istiyor. Dinin en önemli unsuru samimiyettir" dedi.

Erbaş, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Sapanca Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konferansında, insanlığın samimiyeti Hz. Muhammet'ten öğrendiğini söyledi.

Allah'a karşı samimiyetin Kur'an-ı Kerim'de yer aldığını belirten Erbaş, "Biz bütün inananlar, bütün Müslümanlar bunu üzerimize alıyoruz.  İyi bir insan samimi olmalı, karşısındakine de bu samimiyeti göstermeli" diye konuştu.

Dört halifeden örnekler vererek Peygamber'in samimiyet konusunda çok kadar hassas olduğunu vurgulayan Erbaş, "Kur'an-ı Kerim'in bütün ayetleri ve sureleri, samimi Müslüman oluşturmak istiyor. Dinin en önemli unsuru samimiyettir. Peygamberimiz de eşlerine ve sahabelere daima samimi, yumuşak ve hoşgörülü davranmıştır. Günümüzde de geçmişten gelen bu değer yargılarımıza sahip çıkmalıyız" şeklinde konuştu. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Sapanca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title