Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Sason ilçesinde Mütfülükçe "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla "Din ve Samimiyet" konulu konferans yapıldı Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Candan: "Samimiyet ağır bir imtihan, ağır bir sınavdır.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan, "Samimiyet ağır bir imtihan, ağır bir sınavdır. İnsanın samimi olarak davranışlarını sergilemesi, ibadet etmesi ve Allah'a yalvarması bu dinin temel öğretisidir" dedi.

Sason ilçesinde, Mütfülük tarafından Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla düzenlenen "Din ve Samimiyet" konulu konferansın açılışında konuşan Sason Kaymakamı Cihat Arık, hayatın her safhasında Hazreti Muhammed'in güzel ahlakıyla ahlaklanmaya çalıştıklarını söyledi.

Arık, "1444 yıl önce alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. 'Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bundan ne kadar gurur duysak azdır" ifadesini kullandı.

Candan ise samimiyetin, İslam dininin insanlara verdiği çok önemli bir özellik olduğunu vurguladı.

Samimi duruşun, Hazreti Muhammed'in tebliğ ettiği temel gaye olduğuna işaret eden Candan, şöyle konuştu:

"Samimiyet ağır bir imtihan, ağır bir sınavdır. İnsanın samimi olarak davranışlarını sergilemesi, ibadet etmesi ve Allah'a yalvarması bu dinin temel öğretisidir. İslam'da samimi duruş vardır. İnsanlar artık içten davranışlar yerine şekil üzerine yoğunlaşıyor. Bu yüzden Peygamberimiz dini, nasihat ve samimiyet olarak tanımlıyor. Samimi duruşta, muhatabı hafife almak, muhatabı kandırmak, muhataba riyakar davranmak, muhataba yalan söylemek şeklinde davranışlar yoktur. Zikrettiğim bu davranışlar samimi duruşun zıddıdır. Samimiyeti ortadan kaldıran davranışlardır. Bu yüzden samimi duruş hayatın özüdür, hakikatidir, muhatabına söz vermektir, dosdoğru, fedakar ve cesaretli olmaktır. Gerektiğnide kendinden vazgeçmek, muhatabı yaşatmaktır. Onun hayatını kendi hayatına tercih etmektir. Samimiyet budur. Sason'un tadı güzel, meşhur bir çileği var. Bu çileğin sadece görünüşü olsa güzel tadı olmasa o çileği bir sefer yiyen bir daha yemez. Çünkü aslolan onun tadıdır. İşte İslamiyetin özü de samimiyettir. Samimi bir duruş yoksa o İslamiyetten tad alamazsınız."

Konferans, Merkez Kur'an Kursu öğrencilerinden oluşan ilahi korosunun seslendirdiği ilahilerle sona erdi. - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Sason Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title