Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz: "Yönetilenlerin samimi davranmaları, yönetenlerin de onlara samimiyetle özden davranması gerekiyor.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Yönetilenlerin samimi davranmaları, yönetenlerin de onlara samimiyetle özden davranması gerekiyor. Allah-u Teala bunu emrediyor. Yönetenlerde de yönetilenlerde de samimiyet istiyor" dedi.

Kahramanmaraş Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında 12 Şubat Stadyumunda program düzenlendi. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu.

Yılmaz, "Din ve Samimiyet" konferansında, ibadette samimiyetin ölçüsünün sadakat vasfıyla anlatıldığını kaydetti.

İbadetlerdeki sadakatin, ihlas samimiyetin ölçüsü olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Kıldığınız namazlar, ihlasla samimiyetle kılınıyorsa sizi her türlü kötülükten kurtararak inşa eden, insan yapan Müslüman yapan bir namazdır. Ama riya ile buluşan namaz 'yazıklar olsun o namazı kılanlara' denildiği gibi, Kur'an-ı Kerim'de insanın değerini düşürmekte ve bazen uykusuzluktan yorgunluktan ibaret hale gelmektedir. Öyleyse Mevlana'nın anlattığı gibi ibadetlere asla riya karıştırmamak, gösterişe düşmeden Allah'ın huzurunda rükuya varmak, secdeye varmaktır samimiyet."

"İstişare, yönetici ile yönetilen arasında bir köprüdür"

Yönetici kavramının apartman yöneticisinden mahalle muhtarına, belediye başkanına, kaymakama, valiye, devlet başkanına, ülke yöneticilerine, uluslararası yöneticilere veya birim amirlerine varıncaya kadar herkesi kuşatan bir ifade olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Yönetilenlerin samimi davranmaları, yönetenlerin de onlara samimiyetle özden davranması gerekiyor. Allah-u Teala bunu emrediyor. Yönetenlerde de yönetilenlerde de samimiyet istiyor. Hazreti Ömer'in 'Ben yanlış yaparsam bana nasıl muamele edersiniz?' diye sorduğunda ashabı kiramın 'Sen yanlış yaparsan biz seni kılıçlarımızla düzeltiriz ya Ömer" dedikleri gibi yönetilenlerin istişareyle, şurayla kendilerini yönetenlere rehberlik etmeleri, görüşlerini söylemeleri, onların da bu görüşlere, düşüncelere değer vermesi Hazreti Peygamber'in anlattığı, yönetenlerle yönetilenler arasındaki samimiyetin en şahika örneğidir. Allah'ın Resulü kendisi yönetici olarak ashabıyla istişare ediyordu. İstişare, yönetici ile yönetilen arasında bir köprüdür."

Programa Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ile çok sayıda vatandaş katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Kahramanmaraş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title