Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Rize'de 53 sanatçının eserlerinin yer aldığı "Anadolu'da Klasik Sanatlar Sergisi" açıldı.

Rize'de "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında yurt içinden 53 sanatçının eserlerinin yer aldığı "Anadolu'da Klasik Sanatlar Sergisi" açıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışını, Rize Valisi Nurullah Çakır, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal birlikte yaptı. Görmez ve beraberindekiler sergiyi gezdi.

Vali Çakır, açılış sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kapsamlı bir çalışma ortaya koyduklarını ve herkesi kucaklayan bir çalışma yaptıklarını belirterek, çeşitli alanlardan 53 sanatçının çalışmaya katkı sağladığını belirtti.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi spor salonundan başladığını anımsatan Çakır, şunları söyledi:

"Bu organizasyona, Rize'de meşhur olan Cebir dedemiz de katıldı. Burada yaşanan olay basın yayın organlarında farklı yer aldı. 90 yaşının üzerinde değişik organizasyonlarda değişik refleksleri olan, herkes tarafından da bilinen meşhur bir amcamız. Halka açık geniş katılımlı bir programda, daha önce de gündeme getirdiği subjektif konular, müftülüğe gelerek namaz saatleri, kıblenin yönü gibi teknik olabilecek konularda duygusal yaklaşımları vardı. Daha önceki Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'na da aynı yaklaşımı sergilediği yetkililerce söylendi.

Bu tür yaklaşımlarla Kutlu Doğum Haftası gibi önemli konuların gölgelenmemesini rica ediyorum. Rizeliler dedemizi tanıyor. Ulusal medyada bu tür haberleri görüp 'sanki bir şey mi oldu' gibi değerlendirmemek lazım. Halka açık bir programda gelip bu duygusallığını ortaya koydu. Genel bir tepki değil. Türkiye kamuoyunun bunu böyle değerlendirmesini istiyorum."

Eserlerin satışının yapılacağı serginin, bir hafta ziyarete açık kalacağı bildirildi. - Rize

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Diyanet İşleri Başkanlığı İsmail Kahraman Nurullah Çakır Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title