Haberler

Kutlu Doğum Çocuk Şenliği

Samsun’un Atakum ilçesinde Kutlu Doğum Çocuk Şenliği düzenlendi.

Samsun'un Atakum ilçesinde Kutlu Doğum Çocuk Şenliği düzenlendi.

Atakum Belediyesi, Atakum Kaymakamlığı, Atakum Müftülüğü, Atakum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Atakum Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atakum Gençlik Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği şenlik, Atakum Belediyespor Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın yanı sıra şenliğe destek veren kurumların ilçe müdürleri ile yöneticilerinin katıldığı etkinliğe Atakumlu çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar, kendileri için kurulan sportif ve kültürel alanlarda doyasıya eğlendi. Minik güreşçilerin kıyasıya mücadelesinde heyecanlı anlar yaşattı. Türk bayraklarıyla donatılan stadyumda ilahiler ve şiirler okuyan minikler, programın son kısmına doğru tüm davetlilerle birlikte şehitler için dua etti.

Vali Şahin, yaptığı konuşmada dünyada yaşanan olumsuzlukların son bulması için iyi bir eğitime ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Peygamber Efendimizin çocuk sevgisi herkesin malumu. Çocuklara bu kadar büyük önem veren bir peygamberin ümmeti olarak nasıl davranmamız gerektiği de ortadadır. Onu iyi anlarsak yaşadığımız sıkıntıların tamamını ortadan kaldırmış oluruz. Çocuklara İslam ahlakını sevdirebilmemiz gerekiyor. Hayat zinciri içerisinde güzel şeyler, hayırlı işler yapabilmek önemlidir. Gerek ülkemizde, gerekse dünyada yaşanan olumsuzluklardan kurtulamıyoruz. Bundan kurtulmanın tek çaresi de iyi bir eğitim almaktır. Kutlu Doğum Çocuk Şenliği adı altında düzenlenen bu etkinliği düzenleyen herkesi kutluyorum" dedi.

Çocukların Hz. Muhammed'i anlaması ve sevmesinin öneminden bahseden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise, "Sevgili Peygamberimizin hürmetine yaratılan bu dünyayı her gün daha da güzelleştirmek zorundayız. Bunun temelinde de çocuklarımıza daha iyi yarınlar sunabilmek için mücadele etmek vardır. Bir toplumda çocuk sevgisi ne kadar gelişirse, o kadar çok huzur ve mutluluk olur. İçerisinde bulunduğumuz bugünlerde üzülerek görüyoruz ki Ortadoğu'da çocuklar annelerinden, babalarından, hatta canlarından olmaktadır. Silah sesleri, bomba patlamaları içerisinde çocukluklarını unutan o yavrularımız için dua ediyoruz. Bugün gerçekleştirilen etkinliğin asıl amacı çocuklarımızın Peygamber Efendimize duydukları sevginin daha artmasına katkı sağlamaktır. Çocukları seven ve korunmalarını, sevgiyle büyütülmelerini isteyen Peygamber Efendimizi Kutlu Doğum Haftası'nda bir kez daha dualarla anıyoruz. Çocuklarımızın Peygamber Efendimizi anlaması ve sevmesi, yarınlarımızın daha güzel olacağının göstergesidir" diye konuştu.

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı ve Atakum İlçe Müftüsü İsmail Keskin ise konuşmalarında düzenlenen etkinliğin önemine dikkat çekerek, katılım sağlayanlara teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından davetlilere stadyum içerisinde 11 okulun katılımıyla kurulan stantları ve Kutlu Doğum Asrı Saadet Çadırı'nı gezdi. Spor parkurlarının kurulduğu etkinlik kapsamında hünerlerini sergileyen miniklerin yanı sıra gerçekleştirilen capoeira gösterisi davetlilere keyifli anlar yaşattı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü İbrahim Şahin İshak Taşçı Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title