Haberler

Törende Kriz Çıktı! CHP'li Başkan, Kılıçdaroğlu Çelengini Kaldırttı

Güncelleme:

Atatürk'ün Balıkesir'in Bandırma ilçesine gelişinin 91'inci yıldönümü töreninde Kılıçdaroğlu çelengi kriz çıkardı. CHP'li Başkan "Çelenk bizim dışımızda yollandı." diyerek kaldırttı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'in Bandırma ilçesine gelişinin 91'inci yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı'nda yapılan törene gönderilen üzerinde ' Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı' yazılı çelenk krize neden oldu. Çelengin bilgileri dışında yollandığını öne süren CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay, "Protokol gereği siyasi partilerin çelenk koyması yasak" diyerek çelengi tören alanından uzaklaştırdı.

KILIÇDAROĞLU ÇELENGİ KRİZ ÇIKARDI

Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma'ya gelişinin 91'inci yıldönümü nedeniyle ilk tören Atatürk'ün Bandırma'ya ayak bastığı tarihi iskelede yapıldı. Atatürk'ü temsilen, üzerinde dev posteri ve Türk Bayrağı bulunan römorkör iskeleye yanaştı. Römorkörden çıkan bir öğrenci elinde bulunan Türk bayrağını Kaymakam Tuncel Sonel'e öperek verdi. Belediye bandosunun Atatürk'ün sevdiği parçaları çalmasıyla devam eden kutlama törenleri, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Buradaki törende Atatürk ve şehitler anıtına çelenkler konuldu. Bu sırada tören alanına gönderilen üzerinde CHP amblemi bulunan ' Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı' yazılı çelenk kısa süreli soruna neden oldu.


"BİZ BÖYLE BİR SİPARİŞ VERMEDİK, O NEDENLE KALDIRDIK"

Bu çelengin kendilerinin dışında yollandığını söyleyen CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay, şöyle dedi: "Bu törende Atatürk Anıtı'na kimlerin çelenk koyacağı belli. Bunun dışında siyasi partiler dahil çelenk konulması yasak. Ayrıca bu çelenk bizim dışımızda yollandı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adına çelenk gönderecekse, bunu biz gerçekleştiriyoruz. Biz de böyle bir sipariş vermedik. O yüzden kaldırdık."


"GENEL MERKEZ DE BÖYLE BİR TALEPTE BULUNMAMIŞ"

CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay, daha sonra yaptığı açıklamada ise çelengi gönderen çiçekci ile görüştürkelerini, siparişin kendisine Ankara'dan geldiğini söylediğini bildirdi. Atakay, "Partimizin genel merkezi ile de konuştuk. Onlar da böyle bir talepte bulunmadıklarını açıkladılar." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir Bandırma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi!
title