Haberler

Kütahyaekzehirlenmeye Karşı Köylüler Havanlara Ayran İçirtiyor

Dulkadir Mahallesi'nde önceki gün, 2 aydır kesik olan çeşmelerden akan suyla ellerini yüzleri yıkayınca siyanürlü sudan zehirlendikleri öne sürülen 7 kişi, hastaneden taburcu edildi.

7 KİŞİ HASTANEDEN TABURCU EDİLDİ

Siyanür barajındaki setlerin birinin 7 Mayıs 2011 tarihinde çökmesiyle üretimi durduran Eti Gümüş A. Ş. yakınındaki Dulkadir Mahallesi'nde önceki gün, 2 aydır kesik olan çeşmelerden akan suyla ellerini yüzleri yıkayınca siyanürlü sudan zehirlendikleri öne sürülen 7 kişi, hastaneden taburcu edildi. Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nin Aliköy Beldesi Dulkadir Mahallesi köylüleri, çeşme önlerinde su içen bazı hayvanların telef olduğunu belirterek, hayvanlara zehirlenmeye karşı ayran içirdiklerini söyledi.

Dulkadir Köyü'nde zehirlenme olaylarının ardından evlere ve camiye giden su boru hatları ile musluklar söküldü. Köylülerle Eti Gümüş A. Ş. tarafından çevre ilçe ve beldelerden sağlanan su tankerlerle getiriliyor. Ancak köylüler, çevredeki süt fabrikalarının zehirlenme olaylarının ardından sütlerini satın almadığını söyledi. Geçimlerini sütçülükle sağladıkları belirten köylüler, "bu durumu bizi perişan edecek" dedi.

Siyanürlü sudan 7 kişinin zehirlendiğini, suyu içen bazı hayvanların telef olduğunu söyleyen köylüler, zehirlenmelere karşı tavuklara ve ineklere ayran ile yoğurdun çökmesi sonucunda oluşan sudan içiriyor.

YENİ SU KAYNAĞI BULUNDU

Tavşanlı ilçesinin Aliköy Beldesi Belediye Başkanı Kemal Tunç, geçen yıl yapılan düzenlemeyle Dulkadir Köyü'nün mahalle statüsüne kavuşturularak beldelerine bağlandığını söyledi. Dulkadir Mahallesi'nin 3-4 kilometre kuzeyinde yeni bir su kaynağı bulduklarını belirten başkan Tunç, "Buradan Dulkadir'e su getireceğiz. Ayrıca Dulkadir'in bütün su tesisatını söktük. Bunlar imha edilecek. Yeni bulduğumuz su kaynağından sıfırdan yeni tesisat döşenip Dulkadir'e su verilecek" dedi.

Dulkadir Muhtarı Selim İlhan da hastanede tedavileri yapılıp taburcu edilen 7 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Muhtar İlhan şöyle konuştu: "Zehirlenmelere neden olan sudan alınan numuneler tahlil için Ankara'ya gönderilmiş. Ancak sonucun çıkıp çıkmadığı bize henüz bildirilmedi. Eti Gümüş A. Ş. yetkilileri yaklaşık bir ay önce köyümüzdeki bazı arazileri satın almak istedi. Biz teklife sıcak bakmadık. Onlara köy halkı ile oturup teklifi değerlendireceğimizi söyledik. Bunların bu yola başvurduklarını düşünmek bile istemiyorum. "

7 KİŞİ HASTANEDEN TABURCU EDİLDİ

Dulkadir Mahallesi'nde siyanürlü sudan zehirlendikleri iddiasıyla Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan de tedavi altına alınan Emine Sözer, Mehmet Sözer, Muzaffer Sözer, Emeti Sözer, Muzaffer Sözer, Veli Sözer ve Fatih Sözerbugün öğleden sonra taburcu edildi.

Bu arada Dulkadir Mahallesi'nde Sağlık Müdürlüğü tarafından alınıp Ankara'ya gönderilen su numunelerinin tahlil sonuçlarının henüz Kütahya Valiliği'ne ulaşmadığı kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title