Haberler

Kütahya'ya Yeni Gıda Denetçileri

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda denetim ve kontrol hizmetlerinde görev alacak personelin eğitimine ilişkin "Gıda Kontrol Görevlisi Kursu" düzenledi.

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda denetim ve kontrol hizmetlerinde görev alacak personelin eğitimine ilişkin "Gıda Kontrol Görevlisi Kursu" düzenledi.

Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması ve sağlıklı gıda tüketiminin sağlanmasına yönelik düzenlenen "Gıda Kontrol Görevlisi" yetiştirme kursuna katılan Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisi branşlarından oluşan 27 personel sertifika almaya hak kazanarak Gıda Kontrol uzmanı olarak göreve başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen yetki ile ilk defa 2016 yılında düzenlenen hizmet içi eğitim kursunun ihtiyaç halinde sonraki yıllarda da tekrarlanabileceğini belirten Gıda ve Yem Şube Müdürü Murat Tekeli, 12 İlçe Müdürlüğünden eğitime katılan kursiyerlere başarı dileyerek, Gıda Kontrol hizmetleri kapsamında 2015 ve 2016 yıllarında yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirme yaptı.

Gıda kontrolörlüğünün zor ve özen isteyen bir görev olduğunu belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, denetim yapmanın sadece ceza kesmek olmadığını, aynı zamanda eğiterek, öğreterek ve yönlendirerek insanlarımızı bilgilendirmenin, gerekli uyarıları yapmanın önemini vurguladı.

Gümüş, denetimlerin de sadece vatandaş için değil üreticiler ve sektör çalışanları içinde yapıldığını ifade etti. Müdür Gümüş, Bakanlığımızca kırsal kalkınma yatırımlarına verilen desteklerin sektöre avantaj getirdiğini ifade etti.

Beş gün süren eğitim sürecinde kursiyerlere, gıda mevzuatı, denetim ve kontrol esasları, hijyen yönetmeliği, kayıt ve onay yönetmeliği, üretim ve satış noktalarından numune alma usul ve esasları ile temel HACCP tetkiki gibi konularda eğitimler verildi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Tekeli Kütahya Gümüş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title