Haberler

Kütahya'ya Dev Proje

Kütahya İl Özel İdaresi tarafından Avrupa Birliği ICT Yenilik ve Çerçeve Programı kapsamında hazırlanan 13 ortaklı FOODİE (Farm-Oriented Open Data in Europe) projesi kabul edildi.
Projenin amacı tarımsal alan ve tarım ürünlerine yönelik...

Kütahya İl Özel İdaresi tarafından Avrupa Birliği ICT Yenilik ve Çerçeve Programı kapsamında hazırlanan 13 ortaklı FOODİE (Farm-Oriented Open Data in Europe) projesi kabul edildi.

Projenin amacı tarımsal alan ve tarım ürünlerine yönelik gerekli olan tarımsal bilginin keşfi için; tarımsal değeri olan tarım bilgi kaynaklarının, tarımla ve çevresel arazilerle ilgili farklı yatırımcı grupları tarafından plan ve karar alma aşamalarında kullanılabilmesini sağlanacağı kaydedildi.

FOODIE projesi yararlanıcıları 4 ana kullanıcı gruptan oluştuğu, bunlar tarım sektörü yatırımcıları, devlet sektörü, araştırmacılar ve tarım ve yiyecek sektörü için yeni uygulamalar geliştiren ICT şirketi olduğu ifade edildi.

Kütahya İl Özel İdaresi proje kapsamında pilot bölge seçilmiş olup projenin uygulama ve değerlendirme sürecinde etkin rol alacak. Proje kapsamında kurulacak olan web uygulaması ile köy içi yapı ve alanları, içme suyu tesislerini, sulama tesislerini, yol ve sanat yapılarını, kanalizasyon ve fosseptikleri, emlak ve imar ruhsatlarını, jeotermal ruhsatları, maden ruhsatlarını online olarak bilgisayar üzerinden görüntüleyebilecek. Böylelikle Kütahya İl Özel İdaresi personeli, zaman ve donanım tasarrufu sağlayacak.

Bilgi İşlem Müdürü ve Proje Koordinatörü Yusuf Ömür, Proje Koordinatör Yardımcısı Uzman Nazif Kavaklı ve Bilgisayar Mühendisi Ömer Savaş'ın hazırladıkları ve 13 ortaklı Projenin koordinatörü İspanya'dan ATOS şirketi olup; diğer proje ortakları ise Seresco SA (İspanya), Wireless Info (Çek Cumhuriyeti), Fundacion Ctic Centro Tecnologico Para El Desarrollo En Asturias de Las Tecnologias de La Informacion (İspanya), Instytut Chemii Bioorganicznej Pan (Polonya), Ulusal Cad ve Gis Cozumleri Muhendislik Bilgisayar Egitim Ticaret AS (NETCAD) (Türkiye), Bodegas Terras Gauda S.A. (İspanya), Mjm Litovel AS (Çek Cumhuriyeti), Progis Software Gmbhn (Avusturya), Tehnologiju Attistibas Forums (Litvanya), Enco SRL (İtalya), Consorzio dei Comuni del Bacino Imbrifero Montano del Piave appartenenti alla Provincia di Belluno (İtalya)'dır.

Projenin toplam bütçesi 5.923.370 Euro olduğu ve sözleşmesi Kasım ayı içersinde Brüksel'de imzalanacağı belirtildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çek Cumhuriyeti Avrupa Birliği İspanya Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title