Haberler

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz: Bu Bina Cami Mi?

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kendisi hakkında başlatılan cami kapattırdığı iddialarına ve karalama kampanyasına resmi twitter adresinden fotoğraflı yanıt verdi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kendisi hakkında başlatılan cami kapattırdığı iddialarına ve karalama kampanyasına resmi twitter adresinden fotoğraflı yanıt verdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden kaçak olarak inşa edilen ve bu sebeple mühürlenen Hisar Öğrenci Yurdu Binası'nın fotoğrafını paylaşan Vali Yılmaz, "Bu bina cami mi?" diye sordu.

Kütahya Belediyesi tarafından 'kaçak yapı' olduğu gerekçesiyle mühürlenen, Kütahya Valiliği tarafından da yasal işlem başlatılan Hisar Öğrenci Yurdu ve bünyesindeki mescidin kapatılmasının yankıları sürüyor.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın, mescidin kaçak yurdun kamuflaj için yapıldığını vurguladığı, arsanın kendilerine verilmesi halinde caminin yaptırılacağını açıklamasının ardından adeta linç kampanyası başlatıldı. Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen basın organlarındaki haberlerde "Cami Kapattıran Vali" olarak lanse edilen Kütahya Valisi Şerif Yılmaz kendisi hakkında başlatılan karalama kampanyasına resmi twitter adresinden yanıt verdi.

Kaçak olarak inşa edilen ve bu sebeple Kütahya Belediyesi tarafından mühürlenip, Kütahya Valiliği tarafından hakkında yasal işlem başlatılan Hisar Öğrenci Yurdu Binası'nın fotoğrafını twitter adresinden paylaşan Vali Yılmaz, "İnşaat ve iskan ruhsatı olmadığı için Kütahya Belediyesi'nce mühürlenen Hisar Öğrenci Yurdu. Bina cami mi?" diye sordu.

Vali Yılmaz daha önceki basın açıklamasında yurdun bir kısmında faaliyet gösteren caminin minaresi olmayan bir yapı olduğunu, Akyazılı Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı'nın kendilerine ait olan arsa hissesini Diyanet İşleri Başkanlığına devretmesi durumunda Kütahya Valiliği tarafından yeni cami yaptırılacağını belirtmişti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Belediyesi Kütahya Valiliği Şerif Yılmaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title