Haberler

Kütahya Öğretmenler Almanya'nın Mesleki Eğitimini İnceliyor

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi’ne üye öğretmenler, Almanya’da eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi'ne üye öğretmenler, Almanya'da eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

E-Bitkul proje ekibi Almanya'nın Herne şehrinde faaliyet gösteren Emschertal Berufskolleg (Meslek Okulu) bünyesinde inceleme ve gözlemlerde bulundu.

Faaliyet ile katılımcıların Türkiye'deki meslek liseleri ve çıraklık eğitim merkezlerinin programlarını tek çatı altında toplayan Emschertal Berufskolleg bünyesinde eğitim veren meslek dalları ve Almanya'da uygulanan mesleki eğitim sisteminin daha yakından incelenerek, Türkiye ile karşılaştırma imkanı sağlayacağı belirtildi.

İncelemelerde bulunan proje ekibi; Almanya'da mesleki eğitim alanında faaliyet gösteren Emschertal Berufskolleg bünyesindeki teknolojik imkanların ve sistemin ülkemizden çok farklı olmadığını, hatta ülkemizin son yıllarda eğitime yaptığı yatırım ile farkı kapatmanın yanında bazı noktalarda daha üstün yönlerinin olduğunu gözlemlendiklerini belirttiler.

Almanya'da toplumun kurallar çerçevesinde hareket etmesi ve bu kültürün öğrenciler için de geçerli olması eğitim ortamlarında bir sükuneti ve ciddiyeti getirmesi sonucu derslik ve atölye ziyaretlerinde her bir öğrencinin öğretim faaliyetinin içinde olduğunu gözlemlendi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Türkiye Kütahya Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title