Haberler

Kütahya'nın İlk Güneş Enerji Santrali Hizmete Girdi

Kütahya'nın ilk güneş enerji santrali törenle hizmete girdi.

Erden Grup A.Ş. tarafından yapılan yatırımın açılış törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Milletvekilleri Vural Kavuncu ile İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Baro Başkanı Ahmet Atam, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Ahmet Yalçın Erden, Erden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Erden Çerkeş, Erden Grup A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Necdet Erden, STK Temsilciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Güneş enerji santrali hakkında bilgiler veren Erden Grup A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Necdet Erden ise, "3 bin 960 panel, 20 invertörle yapılmış Kütahya'nın ve bölgenin ilk güneş santralidir. Şuanda Kütahya'da kayıtlara göre 545 adet 3+1 daireye elektrik vermekteyiz. Bu bizim için onur ve gurur meselesidir." şeklinde konuştu.

Erden Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Derya Erden Çerkeş ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini kaydetti ve konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Erden Grup olarak Kütahya'dan kazandığımızı Kütahya'da harcamaya, ilimiz ve ülke ekonomisine katma değer sağlamaya bundan sonra da devam edeceğiz. 15 Temmuz'da büyük bir badire atlattık. Türkiye tarihindeki en hain saldırıyı görmüş milletimiz büyük cesaretiyle bunu püskürtmüştür. Bundan sonra bizlere düşen görev ülkemiz ve Kütahya için durmadan çalışmak ve yatırımlarla katkı sağlamaktır."

Törende, belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel ve Vural Kavuncu da birer konuşma yaptı.

"Enerji yatırımları devam etmeli"

Törende konuşan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir yatırımların artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Enerjinin günümüz dünyasının vazgeçilmez bir unsuru olduğuna dikkat çeken Vali Nayir, "Belki kavgaların, anlaşmazlığın sebebi de enerji. Hayatımızın her safhasında enerjinin mutlaka önemli bir yeri var. Aklınıza gelebilecek her konunun bir enerji bağlantısı, bir enerji ihtiyacı var. Dolayısıyla bizler de ülke olarak dışa bağlı olduğumuz bu noktada enerji kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirip, enerjiden en üst istifadeyi sağlamız lazım. Birçok enerji kaynağı artık tartışılabilir durumda. Dünyanın genel ekolojik dengelerini bozacağından dolayı birçok enerji kaynağına itirazlar var ama rüzgar ve güneş gibi hem yenilenebilir hem de temiz enerji noktasında hiçbir sıkıntı yok. Herkesin fikir birliğine vardığı bu kaynaklardan azami istifadeyi sağlayabilecek bir yapı içerisinde bugün devam ediyoruz. Hükümetimiz de bu konuyu geliştirmek ve yaymak için elinden geleni yapıyor. Bugün burada 1 yıl önceden başlayan güzel bir heyecanın ve faaliyetin olumlu semeresini hep birlikte görmek, bu neşeyi Erden ailesiyle paylaşmak üzere buradayız. Temennimiz o ki Kütahya ölçeğindeki bu çalışmalar ülke geneline yayılarak devam etsin ve ülkemiz geleceğine daha güvenle baksın" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi gerçekleştirildi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Hamdi Nayir Vural Kavuncu İshak Gazel Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title