Haberler

Kütahya'nın Çilek Ambarı Demirciören Su İstiyor

Kütahya’nın çilek ambarı Demirciören’de üreticiler yeni su kaynaklarının oluşturulmaması nedeniyle sıkıntıya düştüklerini belirtiyorlar.

Kütahya'nın çilek ambarı Demirciören'de üreticiler yeni su kaynaklarının oluşturulmaması nedeniyle sıkıntıya düştüklerini belirtiyorlar.

Kütahya Merkeze bağlı Demirciören Köyünde yaklaşık bin 500 dekar arazinin sulama olmadığı için üretime kazandırılmadığı yapılacak yatırım ile bin 500 dekar kurak arazinin yılda yaklaşık 6 bin ton çilek üretimi ile hem bölgeye hem de Kütahya ekonomisine katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Üretici Mehmet Aslanalp, Kütahya Belediyesinin bölgede sondaj çalışmaları yaptığını çıkan su ile kurulacak sulama kooperatifinin bölgeyi kuraklıktan kurtaracağını kaydetti.

Kütahya Belediyesinin yaptığı sondaj sonrasında çıkan suyun bölgedeki bin 500 dekar araziyi kuraklıktan kurtaracağını anlatan Aslanalp, " Burda öncelerden sulama için kullandığımız su vardı ancak Milli parkların mevcut suyu Enne mesire alanına götürmesiyle bölge susuz kaldı. Bölgenin sulamaya kavuşması halinde yıllık 6 Bin ton üretim gerçekleşecek. Köyümüzde çilek üretiminde en son teknolojiler takip ediliyor. Ancak teknik imkansızlıklar ve suyun olmaması çiftçinin belini büküyor." İfadelerini kullandı.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından bölgeye kurulacak örnek seralarla çiftçinin önünün açılacağını ifade eden Aslanalp, " Tüccarlar çiftçiyi mağdur ediyor. Mayıs'ta başlayan çilek üretimi aralık ayına kadar sürüyor. Ancak yapılan bilinçsiz üretimle hem üretici mağdur oluyor. Hem de yetiştirilen ürünlerden randıman alınmıyor. Köye kurulacak örnek sera ile hem üretim bilinçlenecek hem de köylü serada yapılan bilimsel üretimin ne kadar faydalı olduğunu görmüş olacak." diye konuştu. (HD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title