Haberler

Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi Öğrencilerinin Büyük Başarısı

Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi öğrencileri, ’47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda matematik alanında Türkiye birincisi olurken, aynı proje ile temel bilimler dalında da ’Yılın Genç Araştırmacısı’ ödülüne layık görüldü.

Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi öğrencileri, '47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda matematik alanında Türkiye birincisi olurken, aynı proje ile temel bilimler dalında da 'Yılın Genç Araştırmacısı' ödülüne layık görüldü.

Nafi Güral Fen Lisesi 12. sınıf öğrencileri Cenk Cankeleş ve Mehmet Burak Dönmez, matematik öğretmenleri Eray Kanpak'ın danışmanlığında yaptıkları 'irrasyonel sayılar ile şifreleme' isimli matematik projesi ile başarı elde ettiler.

Okul Müdürü Muharrem Kaptan, matematik alanında hem Türkiye birincisi, hem de Türkiye finalinde sergilenen 221 proje içerisinden 1. seçilip Yılın Genç Araştırmacıları Ödülünü kazanarak Nafi Güral Fen Lisesi'ne iki ödül birden kazandıran öğrencileri ve proje danışmanını bu önemli başarılarından dolayı kutladı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nafi Güral Türkiye Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title