Haberler

Kütahya Mucit Çiftçi

Kütahya'nın Hisarcık İlçesi'ne bağlı Şeyhler Köyü'nde oturan 30 yaşındaki Ramazan Dağ, traktör tekeri üzerine kurduğu makara sistemi ile tahıl çuvallarını iki katlı evlerinin üst katına çıkartıyor.

Şeyhler Köyü'nde çiftlik yapan ve aynı zamanda araç tamir işiyle de uğraşan Ramazan Dağ, traktörünün sağ arka tekerine jant monte etti. Evlerinin balkonuna da makara sistemi kuran Ramazan Dağ, halatla ağır yükleri üst kata taşıyor. Dağ, kurduğu yük asansörü sistemiyle ilgili olarak şöyle konuştu:

"Annem ve babam yaşlı olduğu için iki katlı evimizin alt katında oturuyoruz. Üst katı da tahıl deposu olarak kullanıyoruz. Tahıl çuvallarını üst kata çıkarmada zorluk çekiyordum. Yükleri üst kata taşımak için traktörünün sağ arka tekeri üzerine jant monte ettim. Jant monte ettiğim tekeri kriko ile havaya kaldırıyorum. Halatın bir ucunu monte ettiğim janta bağladım, diğer ucunu da balkonda asılı duran makaradan geçirdim. Halat ucundaki kancayı tahıl çuvallarına takıp daha sonra traktörü çalıştırarak boşa dönen tekerlek sayesinde en ağır yükleri bile üst kata kolaylıkla çıkarabiliyorum. Bu sistem bir nevi yük asansörü vazifesi görüyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Dağ Hisarcık Şeyhler Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title