Haberler

Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğünden "Vip" Projesi

Kütahya Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, velileri eğitime daha fazla dahil etmek ve öğrencilerin daha nitelikli insan olabilmeleri için geliştirdikleri "Veli İletişim Programı (VİP)" projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Dülger, kentteki bir otelde düzenlenen projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, eğitimde, "üçlü sacayağı" olarak tabir edilen öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğinin oldukça önemli olduğunu söyledi. Üçünün bir araya gelmesiyle başarının elde edilebileceğini ifade eden Dülger, şöyle konuştu:

"Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Veli İletişim Programı'nı hazırlayarak hayata geçiriyoruz. Programla, rapora bağlı veli işbirliğini sistematize edip, aylık dönüşler alarak, veliyi de eğitimin içine katmayı hedefliyoruz. Gittiğimiz her okulda bunu söylüyoruz. Velilerimizin okulla birlikte olması, eğitim ailemizin bir ferdi olarak bizimle hareket etmesi, en önemsediğimiz hususlardan biri. Bunun için de böyle bir programı hayata geçiriyoruz."

Program Koordinatörü Mevlüt Duran da kurum olarak son dönemlerde eğitimde önemli gelişmeler kaydettiklerini, bunun artırılması adına VİP projesini hazırladıklarını belirtti.

Programla velileri okula daha fazla çekebilmeyi amaçladıklarını dile getiren Duran, "Proje ile her ay okula davet edilecek veliler, bir konu hakkında bilgilendirilecekler. Bilgilendirme sonunda velilerimizden bu eğitimin niteliği konusunda geri bildirim alacağız. Bunun neticesinde programın aksayan yönleri varsa bunları gidermeye çalışacağız." dedi.

Duran, projenin 2016 ile 2020 yılları arasında, Kütahya'daki tüm okullarda uygulanacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Sabahattin Dülger Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title