Haberler

Kütahya-Gediz-Uşak Karayolunun Son Kısım Bölünmüş Yol İnşaatı Başladı

Kütahya-Çavdarhisar-Gediz-Uşak Karayolu’nun 79 kilometrelik son kısmının bölünmüş yol inşaatı törenle başlatıldı.

Kütahya-Çavdarhisar-Gediz- Uşak Karayolu'nun 79 kilometrelik son kısmının bölünmüş yol inşaatı törenle başlatıldı.

Gediz İlçesine bağlı Abide Köyünde yol yapım çalışmaları için kurulan inşaat şantiyesinde tören düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, Kütahya'yı İzmir'e bağlayan en önemli akslardan biri olan 125 kilometrelik Kütahya-Çavdarhisar-Gediz- Uşak Karayolu'nun ikinci kısım bölünmüş yol çalışmalarının Gediz'in Abide köyünde kurulan inşaat şantiyesinden devam ettirileceğini söyledi.

Kütahya- Çavdarhisar arasındaki 46 kilometrelik karayolunda sürdürülen bölünmüş yol çalışmalarının yakında tamamlanacağını belirten Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, yapımına yeni başlanan Çavdarhisar-Gediz- Uşak arası 79 kilometrelik son bölümün bitirilmesiyle birlikte toplam 350 milyon liraya mal olacak olan çok önemli bir yolun daha öne çıkarılmış olacağını ifade etti.

Ak Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy da, yaptığı konuşmada, Ak Parti'nin yurt sathında başarıyla halkın kalbinde yer etmesinin en büyük etkenlerinden birinin bölünmüş yol projeleri olduğunu söyledi.

Yol güzergahındaki Aslanapa, Çavdarhisar, Örencik, Aydıncık, Emet, Gediz, Simav, Pazarlar, Şaphane, Yenikent ve Uşak istikametine giden bölgelerde Kütahya nüfusunun yüzde 65'inin oturduğunu dile getiren Milletvekili Soner Aksoy, Kütahya-Çavdarhisar-Gediz-Uşak Karayolu'nun gün geçtikçe önem kazandığını ve debisinin de hızla arttığını bildirdi.

Milletvekili Aksoy, " Gediz'de pek çok hizmetler oldu. Okulundan doğalgazına, TOKİ'sinden göletlerine varıncaya kadar yapılan pek çok hizmetlerin içerisinde bu yola çok önem veriyorum" dedi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ise, Kütahya'nın kaderini değiştirecek olan önemli projelerden bir tanesi olan Çavdarhisar-Gediz-Uşak bölünmüş yolun hayata geçirilmesi için ilk bıçağı Gedizlilerle beraber vurmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından yol için kurban kesildi, dualar edildi ve iş makinaları ile ilk yol çalışması başlatıldı.

Törene Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, Ak Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı ve vatandaşlar katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çavdarhisar Kütahya Gediz Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title