Haberler

Kütahya'daki Yangın

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Kırık köyünde meydana gelen yangında evleri ve ahırları kullanılamaz hale gelen aileler için yardım kampanyası başlatıldı.

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Kırık köyünde meydana gelen yangında evleri ve ahırları kullanılamaz hale gelen aileler için yardım kampanyası başlatıldı.

Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 Ağustos'da Kırık köyünde çıkan yangında 6 evin kullanılamaz hale geldiğini hatırlatarak, AFAD tarafından bölgenin afet kapsamına alınması için çalışmalar başlatıldığını söyledi.

Mağdur ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hayırseverlerin katkıları için Kaymakamlık tarafından bir banka şubesinde yardım hesapları açıldığını bildiren Karaloğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Yangında altı evimiz ve cami müştemilatı tamamen yanıp kül olmuştu. Bizler de burada hafriyat çalışmalarına devam ediyoruz. Aynı zamanda bu kapsamda Kaymakamlığımızca oluşturulan bir komisyon marifetiyle bir yardım toplama ekibi oluşturduk. Banka hesabımız açıldı. Yaraları sarmaya devam ediyoruz. Mağdur olan vatandaşlarımızın evlerinin yapılmasını hızla başlayıp bitireceğiz inşallah."

Evi tamamen yanan İbrahim Yanık da kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür ederek, "Biz yandık ama Kaymakamımız bizleri hayata yeniden bağlıyor. Kütahya'dan ilgili müdürler geldi ilgilendiler. Evlerimizin enkazları kaldırılıyor. En kısa zamanda inşaatımıza başlayacağız. Kaymakamımıza ve milletimize çok teşekkür ederim. Tek başıma olsam ben bunu mümkün değil yapamam. Devletimiz elimizden tuttu, çok iyi oldu." ifadelerini kullandı.

Kütahya'nın Domaniç ilçe merkezine 22 kilometre mesafedeki 55 haneli Kırık köyünde 9 Ağustos'ta çıkan yangında dört ahır ve altı ev kullanılamaz hale geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Domaniç Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title