Haberler

Kütahya'daki Linyit İşçilerinin Eylemleri

Seyitömer beldesindeki tesiste 576 kişinin işine son verildiğini iddia eden grup, Kütahya Zafer Meydanı'nda oturma eylemi yaparak, meydanda oruç açtı.

Seyitömer beldesindeki linyit tesisinde 576 kişinin işine son verildiği iddiasıyla toplanan grup, Zafer Meydanı'nda oturma eylemi yaptı.

İşçiler, Zafer Meydanı'nda oturma eylemi başlatarak, işten çıkarılmalarını protesto etti, ekmek, peynir ve zeytinle oruç açtı.

Maden-İş Genel Merkez yöneticilerinden Ahmet Çümen, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş akitleri feshedilen işçilerin yanlarında olduklarını söyledi.

Sendika olarak amaçlarının iş yerinin yaşaması ve işçilerin sağlıklı şekilde işlerine devam etmesi olduğunu dile getiren Çümen, şöyle konuştu:

"Firma tarafından iş akitleri feshedilen 576 işçi arkadaşımızın yanlarındayız. Amacımız, iş yerinin yok olması değil, yaşaması. Amacımız, ülke ekonomisine kazanım sağlanması. Bu noktada da işçi arkadaşlarımızın hak ve menfaatlerinin demokratik ortamlar nezdinde iyileştirilmesini talep etmekteyiz. Buradaki tablo acı ve vahim. Ramazan içerisindeyiz ve arkadaşlarımız işsiz. Buradan tüm yetkililerimize Peygamber Efendimizin, 'komşusu açken, tok yatan bizden değildir' hadisiyle mesaj vermek istiyorum. Komşumuz aç, komşumuz işsiz. Mağduriyeti aşırı."

Çümen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Kütahya'da yaşanan bu olayı çözüme kavuşturmasını istedi.

İşçilere, CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ve il teşkilatı da destek verdi. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Seyitömer Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title