Haberler

Kütahya'da, "Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller Projesi"

Kütahya'da, Kütahya Belediyesi ile Eğitim Bir-Sen Kütahya Şubesi işbirliğiyle, ortaokul ve liselerde, "Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller Projesi" kapsamında kitap okuma yarışması düzenleniyor.

Kütahya'da, Kütahya Belediyesi ile Eğitim Bir-Sen Kütahya Şubesi işbirliğiyle, ortaokul ve liselerde, "Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller Projesi" kapsamında kitap okuma yarışması düzenleniyor.

Proje kapsamında hazırlanan protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, belediyeciliğin sadece çöp toplayan, kaldırım yapan bir iş olmadığını, aynı zamanda toplumun eğitimine de katkı sağlayan bir kurum olduğunu anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

İmzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulunan Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Geçen dönemlerde, Kütahya'ya yeni bir belediyecilik anlayışı kazandıracağız' demiştik. Belediyeciliğin öncelikle katılımcı, kültürel, çevre dostu bir belediyeciliğin olması gerektiğini söylemiştik. Bunun yanında katılımcı belediyecilik anlayışının içinde öngördüğümüz sivil toplum kuruluşlarıyla beraber proje üretme ve bu projelere imza atma konusunda açık olduğumuzu ve onlarla beraber vatandaşlarımıza hizmet etmekten mutluluk duyacağımızı belirtmiştik. Bugüne kadar belediyecilik sadece çöp toplayan, temizlik yapan, asfalt yapan, binaları inşa eden bir olgu olarak algılandı veya öyle anlatıldı. Ama biz bunun böyle olmadığını, halkı eğiten, çocuklarımızı eğiten onlara destek veren, kültürel noktada vatandaşlarımızın ihtiyacını gideren bir kurum olduğunu söylemiştik. Biz ilk emri 'oku' olan bir dinin mensubuyuz. Bu yüzden okumanın ne kadar önemli ve değerli olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu anlamda bu çalışmayı ve projeyi başlatan Kütahya Eğitim Bir-Sen, bizi ortak etmeye davet ettiğinde seve seve katılacağımızı belirttik."

Kaynak: AA / Yerel

Kütahya Belediyesi Eğitim Bir Sen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title