Haberler

Kütahya'da Toprak Kayması

Güncelleme:

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Yumrutaş köyünde toprak kayması meydana geldi.

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Yumrutaş köyünde meydana gelen toprak kayması nedeniyle ekili arazilerin yarısındaki bitki ve ağaçlar zarar gördü, birer ev ve samanlık ile yollarda çatlaklar oluştu.

Köy Muhtarı Halil Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıktaki köyde, 30 hanede 99 kişinin yaşadığını bildirdi.

Evlerine yakın Kapalı Bağ mevkisinde oluşan toprak kaymasının, köyde büyük zarar yol açtığını belirten Durmuş, "Köyümüzdeki 30 haneden 15'inin sebze ve meyve bahçeleri, toprak kayması yüzünden tamamen kullanılamaz hale geldi" dedi.

Durmuş, olayın, birer ev ve samanlık ile yollarda çatlaklara da yol açtığı bilgisini verdi.

Köylülerin, evlerinin zarar görmesinden endişelendiğini anlatan Durmuş, şöyle konuştu:

"Yetkililere haber verdik. Gediz Kaymakamlığı ile Kütahya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden gelen görevliler çok yardımcı oldu. Hemen gelip baktılar. Kaymadan dolayı kesilen içme suyumuz için 300 metre yeni borular döşendi ama gündüz akıyor, gece diniyor. Tarlalarımızda kiraz, vişne, ceviz, fasulye yetiştirip geçiniyorduk. Şimdi arazilerimiz kayınca her şey bitti. Hepsinden mahrum kaldık."

Köylülerden Ali Özkaya, yaklaşık 200 dönüm arazisinde zarar oluştuğunu dile getirerek, tüm gelir kaynaklarının yok olduğunu söyledi.

Kader Durmuş da durumdan endişe ettiklerini ve geceleri uyuyamadıklarını bildirdi.

Sabriye Özdemir ise vişne, kiraz, ceviz ve kavak ağaçlarının toprak kaymasında hasar gördüğünü ifade etti. - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yumrutaş Kütahya Gediz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title