Haberler

Kütahya'da Tarım Sigortaları Konferansı

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 2014 yılı İl Yayım Programı çalışmaları kapsamında Tarsim Bölge Koordinatörlüğü işbirliği ile organize edilen TARSİM-Tarım Sigortaları Havuzu hakkında bilgilendirme toplantısı Ziraat Odaları, Tarımsal Örgütler, Kütahya merkeze bağlı köy muhtarları ve çiftçilerin katılımı ile İl Özel İdare Encümen Salonu'nda yapıldı.

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 2014 yılı İl Yayım Programı çalışmaları kapsamında Tarsim Bölge Koordinatörlüğü işbirliği ile organize edilen TARSİM- Tarım Sigortaları Havuzu hakkında bilgilendirme toplantısı Ziraat Odaları, Tarımsal Örgütler, Kütahya merkeze bağlı köy muhtarları ve çiftçilerin katılımı ile İl Özel İdare Encümen Salonu'nda yapıldı.

Düzenlenen toplantıda tarım sigortalarının günümüzde çok önemli hale geldiğinden bahsedilerek, tarım sektörünün artık dünyada üretimden yatırıma vazgeçilmez stratejik bir sektör haline geldiği belirtilmiş, gelişen Türkiye'de de önemli bir yapı taşı, kalkınma sürecinin de vazgeçilmez bir parçası olduğu ifade edildi.

Tarımsal üretimin sürdürebilirliğini etkileyen nedenlerin başında, üreticilerin doğal afetler yüzünden yaşadıkları gelir kayıplarının desteklenmemesi durumunda tarımdan kopuş, yeni gelir kaynaklarına yöneliş ve şehirlere göç şeklinde başladığı belirtilerek, tarımsal üreticilerin karşılaşabilecekleri riskler karşısında yaptıracakları tarım sigortasına küçük miktarlarda ödeyecekleri primler sayesinde teminat altına alabilecekleri vurgulandı.

Tarımsal üretimde risklere karşı TARSİM olarak üreticinin yanında olunduğunun altı çizilen toplantıda Tarsim Bölge Koordinatörü Ali Taşdemir ve ekibi eğitimci olarak katılmışlar, kapsamı genişleyen tarım sigortaları paketleri hakkında sunum yaptı.

Taşdemir, "Ülkemizde 1957 yılında özel sigorta şirketleri tarafından yapılmaya başlayan tarım sigortaları 2005 yılından itibaren tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmesi amacıyla çıkarılan 'Tarım Sigortaları Kanunu' gereğince devlet prim desteği olan sigorta sistemine dönüşmüştür. İlimizde son üç yılda bitkisel üretimde 1.122.275 TL, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta 1.159.805 TL tazminat ödemesi gerçekleşmiştir" dedi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tarım Sigortaları Havuzu Ali Taşdemir Türkiye Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title