Haberler

Kütahya'da Göz Hastalıkları Konulu Konferans

Güncelleme:

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen 'göz hastalıkları' konulu konferansa konuşmacı olarak Kardiyoloji Uzmanı Astarcıoğlu katıldı.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen 'Göz hastalıkları' konulu konferansa konuşmacı olarak Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Ali Astarcıoğlu katıldı.

Bilhassa göz tansiyonunun ciddiye alınması gereken bir hastalık olduğunu belirten Astarcıoğlu, "Hipertansiyon sinsi bir hastalıktır. İlerledikçe belirti veren hastalık kalp krizi veya felç ile sonuçlanabilir.10-20 yıl hayatı kısaltabilir. Farkına varabilmek için mutlaka tansiyonun ölçülmesi gerekmektedir. Eğer bir sorun gözüküyorsa kontrolleri devamlı yapılmalıdır.

Baş ağrıları, çarpıntı, yorgunluk, nefes darlığı ve kulaklarda çınlama varsa mutlaka kontrol edilmesi gerekmektedir. Hipertansiyon beslenme ve hareketsiz yaşamak ile de alakalıdır. Kişi yemeklerinde özellikle hipertansiyon için tehlikeli olan aşırı derecede tuz tüketiyorsa bu ileride sağlığına zarar verebilir. Onun için doğru beslenme ve hareketli bir yaşam bu risklerden biraz daha uzaklaştırabilir" dedi.

Konferansa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Sabahattin Altıntaş, hastane idarecileri ve vatandaşlar katıldı.

Konferans sonunda Genel Sekreter Dr. Mithat Ekici, Uzman Dr. Mehmet Ali Astarcıoğlu'na teşekkür plaketini takdim etti.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mithat Ekici Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title