Haberler

Kütahya'da "Pitbull" Saldırısı İddiası

Kütahya'da, sahibinin elinden kurtulan ve "pitbull" cinsi olduğu iddia edilen köpeğin saldırısına uğrayan kişi yaralandı.

Kütahya'da, sahibinin elinden kurtulan ve "pitbull" cinsi olduğu iddia edilen köpeğin saldırısına uğrayan kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Bulvarı'nda sahibinin elinden kurtulan bir köpek, yolda yürüyen Sıtkı Sayıner'in (85) bacağını ısırdı.

Isırdıktan sonra dişlerini bırakmayan köpek, sahibinin yardımıyla çevredeki vatandaşlar tarafından güçlükle uzaklaştırıldı. Olayın ardından sahibinin, köpeğini alarak kaçtığı öne sürüldü.

Vatandaşlar tarafından Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Sayıner'e önlem amacıyla kuduz aşısı yapıldı.

Sıtkı Sayıner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpeğin saldırısına, özel halk otobüsünden inip bir süre yürüdükten sonra uğradığını söyledi.

Atatürk Bulvarı'nın, kentin en işlek bölgelerinden olduğunu belirten Sayıner, şöyle konuştu:

"15-20 metre uzağımda duran köpek, beni gördükten sonra sahibinin elinden kurtularak üzerime doğru koştu ve bacağıma saldırdı. Bacağıma dişlerini geçiren köpek beni bırakmayınca orada bulunan vatandaşlar ve köpeğin sahibi gelerek benden uzaklaştırdı. Bacağım kanlar içinde kaldı. Köpeğin sahibi genç, olaydan sonra köpeğini de alarak kaçtı. Daha sonra beni hastaneye yetiştirdiler. Köpeğin ısırdığı yeri pansuman ederek kuduz aşısı vurdular. Tedavim sürüyor.

Beni ısıran köpek, siyah renkte ve kafası iri bir köpekti. Çenesi çok güçlüydü. Oğlumla internette yaptığımız araştırmada, beni ısıran köpeğin 'pitbull' cinsi olduğunu anladık. Ayrıca bu köpekleri üretmenin ve gezdirmenin yasak olduğunu öğrendik."

Sayıner, köpeğin sahibinin bulunması için polise şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Yerel

Evliya Çelebi Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title