Haberler

Kütahya'da 'Örnek Kişilikler' Konulu Panel

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde düzenlenen ’Örnek Kişilikler’ konulu panele Prof. Dr. Hasan Basri Karadeniz, Doç. Dr. Ersen Ersoy ve Yrd. Doç. Dr. Kürşad Karacagil konuşmacı olarak katıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde düzenlenen 'Örnek Kişilikler' konulu panele Prof. Dr. Hasan Basri Karadeniz, Doç. Dr. Ersen Ersoy ve Yrd. Doç. Dr. Kürşad Karacagil konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Hasan Basri Karadeniz panelistlere söz vermeden önce kısa bir giriş yaparak iktidar mücadelesinin tarihini anlattı. Konuşmasında Osmanlı'da devşirmelerin iktidar üzerinde önemli bir gücü olduğunu, 2. Mahmut'un Yeniçeri Ocağı'nı kapatarak bunu engellediği ancak daha sonra darbeler döneminin başladığını söyledi.

Panelde Yrd. Doç. Dr. Ö. Kürşad Karacagil, "1914 yılında ihtiyat zabiti (yedek subay) olarak dört buçuk yıl boyunca Kafkas cephesinde bulunmuştur. Savaştan sonra Paris'e giderek lise tahsili tamamlamıştır. 1925 senesinde Grenoble Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Başgil, 1928 yılında da Doktora derecesi almıştır. Doktora tezinin başlığı 'Boğazlar Meselesi'dir. Bu eseri Mustafa Kemal Atatürk'e ithaf etmiştir. Başgil, Türkiye'de ve dünyada Atatürk'e göz nuru eser Armağan eden ilk Türk olmaktan bahtiyarlık duymaktadır. Ayrıca Paris Edebiyat Fakültesi Felsefe, Paris Siyasi İlimler okulundan ve Lahey Devletler Hukuku akademisinden diploma almıştır" dedi.

Doç. Dr. Ersen Ersoy da, "Mahir İz Osmanlı'nın son döneminde doğmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin en sıkıntılı yıllarında yaşamıştır. Mahir İz şair, yazar, siyaset adamı, mütefekkir, her şeyden önce öğretmendir. Bu konuda önemli bir modeldir. Mahir İz, eğitim alanında çalışanlar için önemli örnektir. Onun yetiştirdiği öğrenciler ülkeye önemli hizmetleri vardır. Öğrencileri tarafından Mahir Baba olarak anılmaktadır. Öldüğünde mezar taşında Muallim Mahir İz yazılmıştır. Mahir İz'in babası Kadı olduğu için farklı şehirlerde yaşamıştır. Bu yüzden Medine'de de bulunmuştur. Medine'de bulunması onun iyi yetişmesini sağlamıştır.Mahir İz'in 60 yıllık öğretmenlik hizmeti vardır. 1924'e kadar 1. Mecliste zabıt katibi olarak çalışmıştır. Meclisin önemli kararlarına tanıklık etmiştir. Bu dönemde Mehmet Akif Ersoy ile tanışır. Ondan çok şey öğrenir. Haydarpaşa Lisesi'nde Edebiyat öğretmenliği döneminde Ertuğrul Düzdağı ve Hat sanatının en önemli ustalarından Uğur Derman, Mehmet Niyazi Özdemir, Osman Öztürk, Mehmet Çavuşoğlu gibi önemli isimleri yetiştirir" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Hasan Basri Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title