Haberler

Kütahya'da Ormancılık Çalışmaları

Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, Türkmen Orman İşletme Şefliğine bağlı tabi tensil sahası ve üretim bölmelerinde incelemelerde bulundu.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, Türkmen Orman İşletme Şefliğine bağlı tabi tensil sahası ve üretim bölmelerinde incelemelerde bulundu.

Kayım, gazetecilere yaptığı açıklamasında, incelemelerde standardizasyon ve boylama konularının görüşüldüğünü, üretim sırasında kesimlerin yüksek olmaması için tedbirlerin alınması gerektiği, damga yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde durulduğunu söyledi.

Doğankaya yangın gözetleme kulesi ziyaretinde 24 saat boyunca duman avcılığı yapan orman yangın işçileri ile de görüşen Kayım, "Orman yangınına müdahale edilebilmesi ve kolay söndürülebilmesi için, yangının yerinin hızlı bir şekilde tespit edilmesi ve söndürme birimlerine hızlı bir şekilde haber verilmesi noktasında yangın gözetleme kulelerindeki personelimiz çok önemli bir yerde görev yapmaktalar. Haberleşme ağının en iyi şekilde kullanılması gerekiyor." dedi.

Kayım, daha sonra Sabuncupınar Orman İşletme Şefliği sınırlarında kalan Kütahya Merkez Seydiköy Doğuluşah ve Sabuhcupınar Köyleri "Çok Amaçlı Uygulama Proje Sahası"nı da yerinde inceleyerek 683 hektar alana sahip sahada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title