Haberler

Kütahya'da Kur'an Kurslarında Eğitim-öğretim Yılı Başladı

Kütahya'da, Kur'an kurslarında 2011-2012 eğitim-öğretim yılının başladığı bildirildi.

Kütahya'da, Kur'an kurslarında 2011-2012 eğitim-öğretim yılının başladığı bildirildi.

İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, yazılı açıklamasında, il merkezinde biri erkek, 48'i kız olmak üzere 49 Kur'an kursunda 49 erkek, 140 kız öğrenciye hizmet verildiğini belirtti.

Yatılı bir erkek, 4 kız Kur'an kursunda 4 erkek ve 12 kadın öğreticinin görev yaptığını ifade eden Üskülüplü, şöyle devam etti:

"İl merkezindeki Kur'an kurslarımızın tamamında 3 erkek, 52 kadın öğretici bulunmaktadır. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında il genelindeki Kur'an kurslarımızda okuyan öğrenci sayısı 1000 kişi olup, bunların 121'i hafızlık yapmaktadır. İl genelinde ise 118 Kur'an kursumuz mevcut olup, bu kurslarımızda 146 sınıfta eğitim verilmektedir. Kadrolu öğretici sayımız 118 olup, 28 öğretici de fahri olarak görev yapmaktadır. İl genelinde öğrenci sayısı ise 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 2 bin 512 kişi olup, bunlardan 211'i hafızlığa çalışmaktadır. 118 Kur'an kursunun 10'u yatılı eğitim vermektedir. 4'ü erkek, 6'sı kız Kur'an kursu inşaatımız devam etmektedir."

Üskülüplü, ildeki Kur'an kurslarında bilgisayar ve projeksiyon cihazı eksikliklerinin tamamlandığını, Sporkent ve Mekke Kur'an kurslarının açılması için çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

İldeki Kur'an kurslarında teknolojinin tüm imkanlarından yararlanarak eğitim verdiklerini bildiren Üskülüplü, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title