Haberler

Kütahya'da 'Kalp Ritim Bozukluğu Ameliyatı'

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim üyesi Doç.Dr.Basri Amasyalı, Kütahya'da ilk kez uygulanan bir yöntemle, Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'atrial fibrilasyon' diye tanımlanan ciddi bir ritim...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim üyesi Doç. Dr. Basri Amasyalı, Kütahya'da ilk kez uygulanan bir yöntemle, Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'atrial fibrilasyon' diye tanımlanan ciddi bir ritim bozukluğu olan hastaya, ablasyon yaptıklarını bildirdi.

Eskişehir' de dahil komşu illerin hiçbirinde dondurma işlemi ile Atrial Fibrilasyon ablasyonu yapılmadığını belirten Doç.Dr.Basri Amasyalı, "Kütahya ilinde DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık olarak 3 yıldır kalp anjiosu başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Geçen yıl Dumlupınar Üniversitesi ile işbirliği protokolü yapıldıktan sonra da akademik ortamlarda daha nitelikli işler yapılmaya başlandı. Bunlardan biri de kalp ritim bozukluğu olan hastalara yapılan ve halk arasında EPS (ElectroPhysiological Study) ve Ablasyon diye tanımlanan işlemlerdir. Bu işlemlerde kalbin elektriksel sistemine bakılmakta ve varsa birçok sorun ablasyon işlemi ile de ilaçsız bir şekilde ve kalıcı olarak tedavi edilmektedir. Bir yıl önce yenilenen anjio cihazı ile alt yapı sorunu olmayan kardiyoloji kliniğimizde daha kaliteli hizmet sunulmakta ve anjio ve EPS yapılan hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Kütahya ilinde kalp ritim bozukluğu tedavisi ve kalp pilleri konusunda bu güne kadar herhangi bir tedavi işlemi yapılamamaktaydı. Kısa sürede gerekli cihazlar alındı. Alınmaya da devam edilmekte. Kütahya'da ilk defa 3l Mayıs 20l2 tarihinde ritim bozukluğu bulunan bir hastaya başarılı bir şekilde EPS ve Ablasyon işlemi uygulandı. Ritim bozukluklarında ablasyon işlemi sırasında kalpte belli noktalara 'ısıtma' ya da 'dondurma' işlemleri uygulanarak tedavi yapılmaktadır. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji bölümünde her iki uygulama da artık yapılabilmektir" dedi.

Doç.Dr. Amasyalı sözlerine şöyle devam etti: "Atrial Fibrilasyon diye tanımlanan ciddi bir ritim bozukluğu olan erkek bir hastaya, başarılı bir şekilde dondurma işlemi ile ablasyon yapıldı. Eskişehir' de dahil komşu illerin hiçbirinde dondurma işlemi ile yapılan Atrial Fibrilasyon ablasyonu yapılmamaktadır. Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerde ve tüm Türkiye'de yaklaşık olarak 10 merkezde yapılan bu işlem artık Kütahya'da da yapılmakta ve böylece Kütahya halkının her türlü kalp hastalıklarının tanı ve tedavisi için daha büyük illere gitmesine gerek kalmamaktadır. Artık Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Üniversiteden katılan öğretim üyeleri ile birlikte bir Üniversite hastanesi şeklinde daha nitelikli işlemler yapılabilmektedir."

Ablasyon işlemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr.Basri Amasyalı şunları söyledi: "28 milimetre çapındaki balonları, bilgisayardan elde ettiğimiz görüntü yardımıyla kalbin sol tarafında çarpıntı yapan 2-3 odağa yerleştirdik. Balonları şişirerek iki seansta her bir bölgede 5-6 dakika bekledik. Böylece bu bölgeleri eksi 50 derece dondurmuş olduk. Daha sonra atrial fibrilasyonu bertaraf ettik. Operasyon yaklaşık iki saat sürdü."

Hastaların, ciddi yan etkileri bulunan ilaçları hayat boyu kullanmak zorunda kaldığını ifade eden Amasyalı, bu yöntemle hastaların hem ilaç kullanmaktan hem de hayatlarını alt üst eden ritm bozukluğundan kurtulduklarını söyledi.

Atrial fibrilasyonun son derece inatçı bir ritm bozukluğu olduğunu ifade eden Doç.Dr. Basri Amasyalı hastayı ilaç tedavisiyle tamamen iyileştirmenin zor olduğunu da belirtti.

Doç.Dr.Basri Amasyalı, 2001 yılında kalp hastalıkları uzmanı olduktan sonra daha çok kalp ritim bozukluğu ve kalp pilleri üzerine araştırmalarını yoğunlaştırdığını, 10 yılı aşan bir sürede kalp ritim bozukluğu bulunan 5000'nin üzerinde hastaya çeşitli tedaviler uyguladığını ve 500'ün üzerinde hastaya da kalp pili taktığını sözlerine ekledi.

(EFE)

07.06.2012 12: 57: 46

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Evliya Çelebi Eskişehir Kütahya Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Mulla kamanmobilWeb@haberler.com:

Merhaba doktor bey bende ritim bozuklugu var 42 senedir avutralyadayim 16 sefer ambulasla hastaneye kaldirildim tambokor hapi ile duruyorum izne geldigimde size ulasabilirmiyim internetten hep takip ediyorum basarilar dilerim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title