Haberler

Kütahya'da Hastaya Acısız ve Ağrısız Müdahale

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, bir hastanın idrar torbasındaki kitle, laparoskopik yöntemle acısız ve ağrısız şekilde alındı.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, bir hastanın idrar torbasındaki kitle, laparoskopik yöntemle acısız ve ağrısız şekilde alındı.

DPÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir kiremit fabrikasında çalışan Adem Akpınar (29), yıllardır çektiği rahatsızlık nedeniyle DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Doç. Dr. Şahin Kabay ve Op. Dr. Burak İşler tarafından yapılan tetkiklerde, Akpınar'ın idrar torbasında kitle olduğu tespit edildi.

İdrar torbasındaki kitlelerin daha önce cerrahi müdahaleyle alındığı hastanede bu kez farklı bir yöntem denenerek, laparoskopik yöntem diye bilinen hastanın göbeği ve kasığından bir santimetrelik delik açılarak kitle çıkarıldı.

Akpınar, 30 dakika süren acısız ve ağrısız operasyonun ardından hemen yürümeye ve yemek yemeye başladı.

Doç. Dr. Kabay, Akpınar'ın bir gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildiğini bildirdi.

Açık cerrahide karnın açılması gerekirken, laparoskopik yöntemle göbek altı ve kasıktan girilerek yaklaşık bir santimetrelik delikten kitleyi çıkardıklarını belirten Doç. Dr. Kabay, şunları kaydetti:

"Hastamız bir gün sonra taburcu olabilecek duruma geldi. Laparoskopik cerrahi, büyük merkezlerde ürolojik açıdan yeni yeni başlayan bir tedavi yöntemi. Kütahya'da bu tedaviyi ilk olarak bu hastamıza uyguladık. Bundan sonra da diğer hastalara uygulayacağız. Bu tedavinin avantajı, hastanın kısa sürede normal yaşantısına dönebilmesi. Herhangi bir ağrı çekmiyor. Hasta kısa sürede hayat kalitesini yeniden kazanmış oluyor."

Op. Dr. Burak İşler ise hastanede daha önce idrar torbasındaki kitlelerin açık batın cerrahi yöntemiyle yapıldığını, bundan sonra laparoskopik yöntem uygulanarak hastaların başka illere gitmesine gerek kalmayacağını belirtti.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Evliya Çelebi Adem Akpınar Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title