Haberler

Kütahya'da Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında Kütahya'dan yüzde 82 oranında "evet" oyu almayı hedeflediklerini bildirdi.

Ak Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında Kütahya'dan yüzde 82 oranında "evet" oyu almayı hedeflediklerini bildirdi.

İl Başkanı Ali Çetinbaş, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Musa Yılmaz, belediye sosyal tesislerinde düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattılar.

Çetinbaş, burada yaptığı konuşmada AK Parti'nin Kütahya teşkilatları olarak Türkiye'de derecede talip olduklarını söyledi.

Halk referandumunda 'evet' rekoru kırmak istediklerini belirten Çetinbaş, şöyle konuştu:

"Ben seçim dönemlerine hedef koyarak götürüyorum. Kütahya teşkilatlarımızın, yüzdesel olarak 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında hedefi yüzde 82' dir. Biz buna göre çalışıyoruz. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle teşkilatlarımız hazır durumda. Referandumda çıkan sonucu sadece AK Parti'nin oyu olarak görmeyeceğiz. Aldığımız oyları AK Parti'nin oyları olarak görürsek çok büyük haksızlık olur."

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı ve AK Parti Kütahya İl SKM Başkanı Musa Yılmaz da il genelindeki bin 500 sandıkta 7 bin 500 sandık görevlisinin hizmet vereceğini belirterek, "Teşkilat olarak halk oylamasına hazırız. 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması, şimdiye kadar yapmış olduğumuz 11 seçimin en önemlisidir. Türkiye ve Kütahya'da demokrasi bilinci her geçen gün daha da gelişiyor. Kütahya'da önceki seçimlere baktığımızda katılım oranı yüzde 90'ın üzerinde. Bu da gösteriyor ki, Kütahya halkı sürekli olarak demokrasiye sahip çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 16 Nisan'daki halk oylamasının bir siyasi parti seçimi olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında partimizin bize göstermiş olduğu görevleri yerine getireceğiz. Bu süre içinde kapı kapı, sokak sokak dolaşarak çalışacağız. Cumhurbaşkanımız 15 yıllık sürede 11 defa sandığı halkımızın önüne getirdi. Böyle bir kişiye diktatörlük ve tek adamlıkla suçlamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Artık koalisyonlar dönemin sona ermesini istiyoruz. 5 yıl kesintisiz bir iktidarın olması çok önemli. 16 Nisan'dan sonra artık milletin dediğinin olduğunu hep birlikte göreceğiz. Seçim sürecinde koordineli bir şekilde çalışacağız. Halk oylaması siyasi bir partinin seçimi değildir."

Kaynak: AA / Güncel

Kamil Saraçoğlu Ali Çetinbaş AK Parti Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title