Haberler

Kütahya'da Geçtiğimiz Yıl Açılan Yol Heyelan Nediyle Çöktü

Kütahya'da geçtiğimiz yıl açılan yol heyelan nediyle çöktüKÜTAHYA - Emet ilçesi Günlüce köyü Sarıyer mevkiinde geçtiğimiz yıl 8 kilometrelik kısmı tamamlanarak trafiğe açılan yol, hafta sonu akşamüstü saatlerde yaşanan çökme sonucu trafiğe kapatıldı.

Kütahya'da geçtiğimiz yıl açılan yol heyelan nediyle çöktü

KÜTAHYA - Emet ilçesi Günlüce köyü Sarıyer mevkiinde geçtiğimiz yıl 8 kilometrelik kısmı tamamlanarak trafiğe açılan yol, hafta sonu akşamüstü saatlerde yaşanan çökme sonucu trafiğe kapatıldı. Emet-Tavşanlı karayolu trafik akışı eski yoldan sürdürülürken yeni yolun çöktüğü yere giden vatandaşlar burada hatıra fotoğrafı çekilerek düşüncelerini dile getirdiler.

Günlüce köyü sakinlerinden Nuri Sayın, yaklaşık 60 yıl önce de heyelan nedeniyle bu bölgede büyük çökmeler yaşandığını belirterek, "Buralar heyelan bölgesi, 50 - 52 yıllarında heyelan yaşanmış ve köyü teğet geçmiş. Buralarda kömür çıkmıştı, mühendis getirdik ve o da buranın heyelan bölgesi olduğunu söyledi. Menfez yapıldı buraya ve dolgu yapıldı. Köyün birçok yerinde toprak kayması yaşanıyor. Görevli araçları yol yapıldıktan sonra buralarda dolaştı. Devlet nasıl oldu da burayı teslim aldı anlamadık. Esas yol az daha yukarıdan sağlam zeminden geçmeliydi. Düşününki buradan göçük sırasında bir asit tankeri geçseydi ne oldurdu buranın hali. Burası bindiğin dalı kesmek gibi olmuş. Dolgu yaparak doldurdular burayı" dedi.

Köy halkından Kısmet Ünal ise, "Heyelan bölgesi denir buralara. Çok heyelanlar oldu önceleri de" diye konuştu.

Yine köy halkından Emekli Ali İşleyen ise yapılan yolun biraz daha yukarıdan yapılması halinde daha güvenli olacağını belirterek, "Kendi şahsi düşüncem yapılan yeni yol 100 metre üst kısmından geçse daha sağlam zeminde olurdu. Çökme esnasında geçen araç olsaydı ölümlü olurdu. Yolu güvenlik açısından kapattılar ve eski yoldan trafik akışı sağlandı" dedi.

(Tİ - EFE)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Günlüce Kütahya Sarıyer Emet Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title