Haberler

Kütahya'da "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"

Kütahya Müftü Vekili Veysel Kükrek ve beraberindeki heyet "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nedeniyle Vali Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti.

Kütahya Müftü Vekili Veysel Kükrek ve beraberindeki heyet "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nedeniyle Vali Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti.

Valilik makamında heyeti kabul eden Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın birlik ve beraberliği sağlayacak unsurları hatırlattığını söyledi.

Din görevlisi olmanın sorumluluklarının büyük olduğuna işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Önemli eksiklerimizden bir tanesi insanlarımızın dini bilgileri tam ve ayrıntılı bir şekilde yetkili ve ehil insanlardan almadan yaşaması. Maalesef zaman zaman bunun eksiklik ve sıkıntısı çekiyoruz. Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle bu konuların da gündeme gelmesiyle beraber bu bütünlüğü, birliği ve beraberliği sağlayacak olan ana unsurumuzu hatırlıyoruz. Bizim milli sınırlarımız dışında kalan gönül coğrafyamızdaki insanlarımızın da beklentileri var. Kendi içerisinde birliği, beraberliği, kardeşliği sağlayan bir Türkiye, gönül coğrafyasındaki insanları sahiplenmeyi de ancak bu şekilde başarabilir. Bu milletin geleceğine, bu ümmetin geleceğine vesile bizler oluruz diye ümit ediyorum. Gelecek bizlerin omuzlarında, ellerinde daha yükseğe çıkarsa biz mutlu oluruz. Biz ülke olarak da, şahıs olarak da, millet olarak da mutluluğumuza kim vesile olursa yanında ve arkasında duracağız."

Müftü Vekili Kükrek ise Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yıl ki temasının "Cami ve Namazla Arınma" olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Yerel

Şerif Yılmaz Kütahya Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title