Haberler

Kütahya'da Aşırı Yağışlar Karayolunda Çökmelere Sebep Oldu

Kütahya'da, aşırı yağışlar sebebiyle yaklaşık 20 köyün kullandığı karayolunun bazı bölümlerinde çökmeler meydana geldi.

Kütahya'da, aşırı yağışlar sebebiyle yaklaşık 20 köyün kullandığı karayolunun bazı bölümlerinde çökmeler meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Kütahya merkez Kumarı mahallesi ile Yaylıbaba köyü arasındaki yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki yolun bazı bölümlerindeki çökme ve heyelan riski nedeniyle, araç trafiği kontrollü olarak sağlanıyor.

Yaylababa köyü muhtarı Yaşar Yıldız, Kütahya İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Tekin'i arayarak, zöçüm üretilmesini istedi. Tekin, Muhtar Yıldız'ın talebi üzerine söz konusu bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Tekin, "Bu yol bölgedeki yaklaşık 20 köyümüz tarafından kullanılıyor. Aşığı yağışlar sebebiyle yolun bazı bölümlerde çökme ve heyelan meydana gelmiş. Çökme olan bölgelerin bir ön önce yapılaması gerekiyor. Yolun yapılması için meclise önerge vereceğim" diye konuştu.

Muhtar Yaşar Yıldız, çökme olan bölgelerin bir an önce tamir edilmesini istedi. Yıldız, "Çöken bölgelerde her an trafik kazası riski var. Ayrıca, İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Tekin'in duruma derhal el atması bizleri memnun etmiştir" diye konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title