Haberler

Kütahya'da Anne Oğluna Böbreğini Verdi

Kütahya'da anne oğluna böbreğini verdiKütahya'da gerçekleştirilen ameliyatla 71 yaşındaki anne Nazife Ayaklı'dan alınan bir böbrek, oğlu 47 yaşındaki Arif Ayaklı'ya nakledildi.

Kütahya'da anne oğluna böbreğini verdi

Kütahya'da gerçekleştirilen ameliyatla 71 yaşındaki anne Nazife Ayaklı'dan alınan bir böbrek, oğlu 47 yaşındaki Arif Ayaklı'ya nakledildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli üroloji uzmanı Doç. Dr. Şahin Kabay, böbrek rahatsızlığı olan Arif Ayaklı'ya annesi Nazife Ayaklı'dan alınan böreği naklettiklerini söyledi. Canlıdan canlıya böbrek nakli ameliyatını Kütahya'da ilk kez hastanelerinde gerçekleştirdiklerini belirten Doç. Dr. Kabay, "Şu an için anne ve oğlunun genel durumları iyi, herhangi bir sıkıntıları yok. İnşallah önümüzdeki süreçlerde hastalarımıza daha büyük hizmetler vermeye devam edeceğiz" dedi.

Doç. Dr. Şahin Kabay, beyin ölümü gerçekleşen ve yakınlarının organlarını bağışladığı 57 yaşındaki Mehmet Özdemir'in organlarının da hastanelerinde alındığını söyledi. Özdemir'in bir böbreğini hastanelerinde tedavi gören bir böbrek hastasına naklettiklerini belirten Doç. Dr. Kabay, diğer böbrek ile karaciğerin de İzmir'e gönderildiğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özdemir Evliya Çelebi Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title