Haberler

Kütahya'da "600 Yıllık Hazine Osmanlı Kültürü Konferansı" Düzenlendi

Kütahya'da faaliyet gösteren, Sancak Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, "Geçmişini Sözle Değil, Yazıyla An Projesi" kapsamında "600 Yıllık Hazine Osmanlı Kültürü" konulu konferans düzenledi.

Kütahya'da faaliyet gösteren, Sancak Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, "Geçmişini Sözle Değil, Yazıyla An Projesi" kapsamında "600 Yıllık Hazine Osmanlı Kültürü" konulu konferans düzenledi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın destekleriyle, Belediye Kültür ve Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Hüsrev Yarengümeli, Osmanlı Devleti sınırları içerisinde kurulmuş olan 20'den fazla ülkenin kütüphanesinde Osmanlıca Türkçesi ile yazılmış birçok kaynağın bulunduğunu belirtti.

Milli kütüphanelerde, Osmanlıca Türkçesi ile yazılmış olan binlerce kitabın ilgi ve alaka beklediğini ifade eden Yarengümeli, şöyle konuştu:

"Bugün bir İngiliz, kendi ecdadının dilinden Shakespeare'i okuyup anlayabiliyorsa, bizim gençlerimizin de bir Fuzuli'yi, Baki'yi, Nabi'yi, Nedim'i, Ziya Paşa'yı, Mehmet Akif'i okuyup anlayabilmesi için köprü niteliğinde olan Osmanlıca Türkçesi'ni bilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla bu proje ile hedefimiz, kültür, tarih ve medeniyet değerlerimiz arasında köprü kurabilmek için Osmanlı Türkçesi'ni öğretmek ve farkındalık oluşturacak faaliyetlerde bulunmaktır."

Yarengümeli, proje ile Osmanlı Türkçesini herkesin kolayca öğrenebileceğini anlatmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Konferans, ilahiyatçı-yazar İdris Tüzün'ün sunumuyla sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

İçişleri Bakanlığı Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title