Haberler

Kütahya'da 2012 Yılı Böyle Geçti

Kütahya, 2012 yılında meydana gelen olaylardan, erkek nüfusunun 25 bin azaldığı iddiası, 6'şar kişinin öldüğü iki trafik kazası, TKİ Tavşanlı Linyitspor'un "bir devrede en fazla gol atan takım" rekorunu ele geçirmesi, Dumlupınar Üniversitesi...

Kütahya, 2012 yılında meydana gelen olaylardan, erkek nüfusunun 25 bin azaldığı iddiası, 6'şar kişinin öldüğü iki trafik kazası, TKİ Tavşanlı Linyit spor'un "bir devrede en fazla gol atan takım" rekorunu ele geçirmesi, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencileri Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'un Londra Olimpiyatları'nda kazandığı altın ve gümüş madalyalar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Zafer Havalimanı açılış törenindeki "Muhteşem Yüzyıl" dizisiyle ilgili sözleri, ülke gündeminde önemli yer tuttu.

Kütahya'da, 1 Ocak-31 Aralık 2012 tarihlerinde meydana gelen önemli olaylar şöyle:

-Ocak-

12 Ocak: Kütahya'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan sürücünün otomobilini beraberindeki idareciler ve basın mensuplarıyla iterek kurtaran Vali Kenan Çiftçi, aracı zincirle cipine bağlayarak yolun açık bölümüne kadar çekti.

18 Ocak: Altıntaş'ta yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dağda mahsur kalan 8 işçi, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.

25 Ocak: Simav'da, yüzeyi buz tutan sulama göletine düşen 11 yaşındaki çocuk kayboldu. Çocuğun cesedine dalgıçlar bir gün sonra ulaştı.

27 Ocak: Kütahya'da 2011 yılında siyanürlü atık su barajındaki setin kısmen çökmesi olayında sorumlulukları bulunduğu iddia edilen Eti Gümüş AŞ'nin iki yöneticisinin yargılanmasına başlandı.

28 Ocak: PTT 1. Lig'de, deplasmanda oynadığı Buca spor karşılaşmasının ikinci devresinde 7 gol atan TKİ Tavşanlı Linyit spor, Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'de "bir devrede en fazla gol atma rekoru"nu kırdı.

-Şubat-

1 Şubat: Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, 2011 yılında, 2010'a göre il merkezinde erkek nüfusunun yaklaşık 25 bin kişi azaldığı iddia edildi.

7 Şubat: Aslanapa'da kardeşinin av tüfeğiyle kazara vurduğu 14 yaşındaki çocuk öldü.

9 Şubat: Tavşanlı'da 4 Şubat'ta kaybolan Çağlar Başköy'ün (27) cesedi, Kütahya-Tavşanlı karayolu kenarında bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınarak mahkemece serbest bırakılan 4 kişiden 2'si, savcının itirazı üzerine tutuklandı.

10 Şubat: Kütahya'da bir evde tüpten sızan gazın sıkışarak patlaması sonucu evin bazı duvarları yıkıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

18 Şubat: Domaniç'te yaşayan eczacı Ahmet İlik, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Domaniç-İnegöl karayolunda kayak yaptı.

20 Şubat: Kütahya'da pazarda yüksek sesle satış yaptığı belirlenen 4 esnafa 150'şer lira para cezası ve 3 gün tezgah kapatma cezası verilerek, tezgah yerlerine, "Bu esnafın yeri, bağırarak satış yaptığından dolayı 3 gün süreyle kapatıldı" yazılı tabelalar konuldu.

23 Şubat: Antalya'da müdahale ettiği olay sırasında vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan Konyaaltı Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ın cenazesi, Kütahya'da toprağa verildi.

-Mart-

8 Mart: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde,

"KKTC ile İlgili Son Gelişmeler" konulu konferans verdi.

13 Mart: Emet'te okul inşaatında çalışan işçilerle bir grup vatandaş arasında gerginlik yaşandı. Polis, ve jandarma ekipleri, taş ve sopalarla birbirlerine saldıran taraflara müdahale etti. 16 işçi, kaldıkları binadan çıkarılıp güvenli bir alana götürüldü.

21 Mart: Simav'da kar kütlelerinin erimesi ve Simav Çayı'nın taşması sonucu yaklaşık 15 bin dekar ekili arazi su altında kaldı.

23 Mart: Kütahya'da kontrollü hemzemin geçitte trenle çarpışan taksideki 5 kişi öldü.

23 Mart: Domaniç'te evinde çay demlemek için piknik tüpünü ateşlemek isterken, yanan kibritin düşmesi sonucu elbisesi alev alan kadın öldü.

24 Mart: Gediz'de 3 katlı evde çıkan yangında, 10 yıldır yatağa bağımlı yaşayan 72 yaşındaki görme engelli kadın öldü.

30 Mart: Kütahya'da 2009 yılında köylüler tarafından fark edilen 5 bin yıllık höyükteki kurtarma kazısında, Roma döneminden kalma sabun taşı ve metalden objelerle çocuk iskeletleri bulundu.

30 Mart: Hisarcık'ta yol kenarında buldukları baldıran otunu maydanoz zannederek yiyen 7 çocuk, tedavi altına alındı. Çocuklardan biri, olaydan yaklaşık iki ay sonra hayatını kaybetti.

31 Mart: Simav'da bir bakkaldan çalınan 450 lira, bir süre sonra kapının altından içeri atıldı.

-Nisan-

3 Nisan: Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde, özel sektöre ait maden ocağındaki göçükte hayatını kaybeden 4 işçiden ikisinin cenazeleri, Gediz'de toprağa verildi.

6 Nisan: Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 92'nci yıl dönümü dolayısıyla AA Kütahya Bürosu'nu ziyaret etti.

7 Nisan: Domaniç'te, yangın çıkan evin ikinci katından atlayıp yaralandıktan 12 gün sonra hastanede ölen kişinin mezarı, Adli Tıp Kurumu raporu olmadan gömüldüğü için otopsi yapılmak üzere açıldı.

12 Nisan: Kütahya'da okulda yedikleri yemekten zehirlendikleri iddia edilen 27 öğrenci, hastaneye kaldırıldı.

16 Nisan: Simav'da 4,8 büyüklüğünde orta şiddetli deprem meydana geldi.

18 Nisan: Kütahya'da bir lise öğrencisi, öğretmenini bıçakla yaraladı. Yaralanan öğretmen bir süre tedavi gördü, tutuklanan öğrenci hakkında ise müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

27 Nisan: Simav'da 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

28 Nisan: Kütahya'da yolcu otobüsünün kum yığınına çarpması sonucu 29 kişi yaralandı.

-Mayıs-

2 Mayıs: Kütahya'da 3 kişiyi silahla yaraladığı iddia edilen ve kendisi de bıçakla yaralanan zanlı, bindiği taksinin sürücüsünün, akaryakıt istasyonu görevlisine "Polise haber verin, arabamda silahlı adam var" diyerek yardım istemesi üzerine yakalandı.

3 Mayıs: Hisarcık'ta 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

8 Mayıs: Gediz'de, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında trafik kurallarına uyan sürücülere, Gediz tarhanası, tahta kaşık, araç spreyi ve çakmak hediye edildi.

9 Mayıs: Kütahya'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

9 Mayıs: Simav'da 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

10 Mayıs: Kütahya'da iki lise öğrencisi, bilgisayar kapalıyken kablosuz modemin enerjisini otomatik olarak kesip çevreye radyasyon yayılmasını önleyen ve sinyallerin insan sağlığına zararlarını azaltan sistem geliştirmeyi başardı.

11 Nisan: Hisarcık'ta arazide sulama suyu için yapılan kazı sırasında yaklaşık 700 yıllık olduğu tahmin edilen iki mezarda insan kafatası ve kemikleri bulundu.

13 Mayıs: Türkiye Triatlon Federasyonu'nun 2012 yılı faaliyet programında yer alan "1. Kütahya Triatlon Yarışları", Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Merkez Yerleşkesi'nde yapıldı.

14 Mayıs: Tavşanlı'da yıldırım isabet eden üniversite öğrencisi öldü.

17 Mayıs: Kütahya'da otomobilin devrilmesi sonucu 4 gün önce evlenen çiftten sürücü öldü, karısı ağır yaralandı.

18 Mayıs: Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında, teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın cenazesi, Kütahya'da toprağa verildi.

21 Mayıs: Dağ Koşusu Balkan Şampiyonası ve Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu için milli takım seçmeleri, Gediz'deki Murat Dağı'nda gerçekleştirildi.

28 Mayıs: Simav'da etkili olan dolu yağışı, yaklaşık 300 dekar alanda bulunan çilek tarlalarında hasara yol açtı.

30 Mayıs: Hisarcık ilçesine bağlı Dereköy beldesinde, bir dernek tarafından, geliri öğrencilerin barınma ihtiyaçlarında kullanılmak üzere düzenlenen kermeste kesilen devenin eti satışa sunuldu.

-Haziran-

2 Haziran: Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kütahya etkinliği yapıldı.

5 Haziran: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen

"Temiz Türkiyem" yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Nüfusu 50 bin ile 750 bin arasında değişen kentler kategorisinde en temiz kent ödüllerinde üçüncülüğü Kütahya elde etti.

8 Haziran: Japonya'da yaşayan ve iğne oyasına ilgi duyarak Türkiye'ye gelen hemşire Kanako Sasaki, Kütahya'da bir hafta süresince katıldığı kursta iğne oyası işlemeyi öğrendi.

10 Haziran: Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca bu yıl ilk kez düzenlenen Antik Kentler Festivali, Çavdarhisar'daki Aizanoi Antik Kenti'nde yapılan etkinliklerle başladı.

11 Haziran: Emet'te, bor katkılı çimento üretilmesi amacıyla kurulması planlanan tesisle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca kabul edilerek, rapor hakkında "çevresel etki değerlendirmesi olumlu kararı" verildi.

12 Haziran: Kütahya'da, yolcu otobüsünün, yolun kenarındaki ağaçlara çarparak devrilmesi sonucu 6 kişi öldü, 41 kişi yaralandı.

13 Haziran: Kütahya'da otomobilin şarampole devrilmesi sonucu sürücü, eşi ve kızı öldü.

14 Haziran: Emet ilçesine bağlı İkibaşlı köyü, kuduz vakası tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.

19 Haziran: Simav'da 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

19 Haziran: Kütahya'da, kendisini albay olarak tanıttığı 9 kişiyi iş bulma vaadiyle yaklaşık 100 bin lira dolandırdığı öne sürülen ve gözaltına alınan kişi tutuklandı.

20 Haziran: Simav ilçesine bağlı Bahtıllı beldesindeki ekili arazilere yayılan çekirgeler, yaklaşık 20 dekar alanda zarar oluşturdu.

20 Haziran: Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen terör saldırısında şehit olan Piyade Er Mustafa Türkmen'in cenazesi, Gediz ilçesine bağlı Akkaya köyünde, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı törenle toprağa verildi.

22 Haziran: Çavdarhisar'daki Aizanoi Antik Kenti'nde, bölgenin tanıtılması amacıyla kurulan "Roma Pazarı"nda, antik çağlarda olduğu gibi takasla alışveriş yapıldı. Pazara üç yumurta getiren, bir karpuz satın aldı.

-Temmuz-

1 Temmuz: Kütahya merkeze bağlı Söğüt köyündeki sulama göletine serinlemek amacıyla giren kişi kayboldu. Cesedi olaydan bir gün sonra bulundu.

1 Temmuz: Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis ile Kütahya'dan yaklaşık 90 yıl önce Yunanistan'a göç eden Rumlar'ın çocuk ve torunlarından oluşan yaklaşık 130 Ortodoks, Kütahya ziyareti kapsamında ayin yaptı.

2 Temmuz: Kütahya'da arazide bulunan ve Kurtuluş Savaşı döneminden kaldığı belirlenen patlamamış el bombası ile top mermisi, imha edildi.

5 Temmuz: Kütahya'da bir dershanenin öğrencileri, 7-8 Temmuz'da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) başarılı olmak amacıyla dershanede topluca dua etti.

6 Temmuz: CHP Kütahya Gençlik Kolları üyeleri, "Oğlum bak git" yazılı afiş astıkları at arabasına binerek, toplu taşıma ücretlerine yapılan zammı protesto etti.

10 Temmuz: Emet'te serinlemek amacıyla girdiği dere yatağındaki su birikintisinde kaybolan kişinin cesedi, bir gün sonra dalgıçlar tarafından bulundu.

14 Temmuz: Kütahya'daki tüf arazisinde, Anadolu'da ilkçağ medeniyetlerinin gıda ürünlerini taze tutmak amacıyla kullandığı mağaralar gibi yapılar iş makineleriyle hazırlanarak, sebze ve meyvelerin depolanmasına başlandı.

15 Temmuz: Aslanapa'da yaz döneminde Kur'an Kursu'na giden 3 çocuk, serinlemek için girdikleri gölette boğuldu.

16 Temmuz: Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, Kütahya'dan hayırseverlerin destekleriyle Bosna Hersek'in Tesanj kentinde yaptırılan "Kütahya Camisi", törenle ibadete açıldı.

17 Temmuz: Kütahya'da, henüz bilinmeyen bir nedenle üzerine benzin dökerek kendini ateşe verdiği iddia edilen kadın ile onu kurtarmaya çalışan kocası ağır yaralandı. İstanbul'da tedavi altına alınan çift, kurtarılamadı.

19 Temmuz: Kütahya'da iş makinesi taşıyan tırın kabloya takılması sonucu ortasından kırılan telefon direğinin isabet ettiği genç kız öldü.

25 Temmuz: TKİ Tavşanlı Linyit spor, Fenerbahçe'nin İspanya'nın Valencia kulübünden transfer ettiği milli futbolcu Mehmet Topal'ın 19 yaşındaki kardeşi Ahmet Topal'ı renklerine bağladı.

31 Temmuz: Tarımsal sorunlara dikkati çekmek amacıyla dünya turuna çıkan Güney Koreli çiftçi, traktörle Edirne'den başlattığı Türkiye turu kapsamında Kütahya'ya ulaştı.

-Ağustos-

9 Ağustos: Simav'da çıkan yangında, 4 ağıl ve 4 samanlık kullanılamaz hale geldi, 17 koyun telef oldu.

9 Ağustos: Tavşanlı'da Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesi'ne 222 işçi alımı için yaklaşık 5 bin 200 kişi başvurdu.

11 Ağustos: Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

(BESYO) öğrencileri Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut, Londra Olimpiyatları'nda 1500 metre kadınlar yarışını ilk iki sırada bitirerek altın ve gümüş madalyaları kazandı.

15 Ağustos: Tavşanlı'da, TKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren GLİ Müessesesi'ne alınacak 46 beden işçisinin kura çekimlerinin yapıldığı yeri basan yaklaşık 200 kişilik grup, sopa ve taşlarla camları kırdı.

17 Ağustos: PTT 1. Lig ekiplerinden TKİ Tavşanlı Linyit spor, sezon açılışında yapılan hazırlık maçında Spor Toto 3. Lig takımlarından Sandıklı spor'u 1-0 yendi.

25 Ağustos: Kütahya'da iki otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

26 Ağustos: Tavşanlı'da henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. 3 günde kontrol altına alınabilen yangında 160 hektar alan ile 5 ev ve 8 ahır zarar gördü.

30 Ağustos: 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın kazanıldığı Altıntaş ilçesindeki Zafertepe'de, Kütahya ve Afyonkarahisar valiliklerinin düzenlediği törenlerle kutlandı.

-Eylül-

2 Eylül: Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi ve "Devlet Ana" diye tanınan "Hayme Ana", Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyündeki kabri başında 731. kez düzenlenen törenle anıldı.

10 Eylül: Londra Olimpiyatları'nda, kadınlar 1500 metre koşusunda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'in adı, yaşamını sürdürdüğü Kütahya'daki bir spor kompleksine verildi.

11 Eylül: Londra Olimpiyatları'nda, kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan milli atlet Aslı Çakır Alptekin, beden eğitimi öğretmeni oldu. Alptekin, kaydını yaptırmak için gittiği Kütahya'daki Saka Ortaokulu'nda, öğrenciler tarafından çiçekler ve sevgi gösterileriyle karşılandı.

14 Eylül: Kütahya'da toplu taşıma hizmeti verilen özel halk otobüslerinde günün 24 saati kayıt yapma özelliğine sahip güvenlik kameraları monte edilmeye başlandı.

17 Eylül: Simav ilçesine bağlı Demirciköy beldesinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilen okulun öğrenci ve velileri, yıkılacak binanın yerine yeni okul yapılması talebiyle eylem yaparak, Kütahya ile Balıkesir arasında ulaşımın sağlandığı Simav-Sındırgı karayolunu 1,5 saat süreyle trafiğe kapattı.

21 Eylül: Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun düzenlediği "Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası"nın Kütahya'da 3 gün süren grup karşılaşmaları başladı.

22 Eylül: Gediz'de trafik kazasında yaralanan 2 kişi, 4 ilden gelip ilçede tatbikat yapan ve olay yerine kısa sürede ulaşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi

(UMKE) personelinin çabasıyla kurtarıldı.

26 Eylül: Kütahya Belediyesi ve Lübnan'ın Danniye Bölgesi Belediyeler Birliği arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı.

28 Eylül: Altıntaş'ta bir otomobilde 118 kilogram esrar ele geçirildi ve olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

-Ekim-

4 Ekim: Kütahya'da merkez ve ilçe belediyelerinin topladığı çöplerin ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması amacıyla oluşturulan birliğe üye kuruluşlar arasında "çöpten elektrik enerjisi üretilmesi" amacıyla protokol imzalandı.

7 Ekim: Kütahya'da Türk-İş'e bağlı Türkiye Maden-İş Sendikası ve Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş), Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) bağlı Seyitömer Linyitleri İşletmesi (SLİ) ve Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) bağlı Seyitömer Termik Santrali'nin özelleştirileceği iddiasıyla "Linyitler ve Termik Santraller Özelleştirilemez" mitingi yapıldı.

11 Ekim: Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde 2012-2013 akademik yılı açılış törenine katıldı.

11 Ekim: PTT 1. Lig ekiplerinden TKİ Tavşanlı Linyitspor'da, Teknik Direktör Levent Devrim'in sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi.

18 Ekim: AA ekibi, dünya bor tüketiminin yaklaşık yüzde 48'ini karşılayan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün, Emet ve Hisarcık ilçelerinde "dünyada eşi ve benzeri bulunmayan" tesislerindeki bor ve borik asit üretiminin tüm aşamalarını görüntüledi.

20 Ekim: Üniversite mezunu 23 yaşındaki genç kız, babasının Eskişehir'deki çiftliğinde yetiştirilen büyükbaş kurbanlıkları Kütahya'ya getirerek satışa sundu.

22 Ekim: Gediz'de yaşayan ve oğlu 2009 yılınd şehit olan Mustafa Gürlekli, kiraladığı dükkana ilçenin terörle mücadeledeki 13 şehidinin fotoğraflarını asarak, anı odası oluşturdu.

22 Ekim: PTT 1. Lig'de bir gün önce oynanan TKİ Tavşanlı Linyitspor-Karşıyaka karşılaşması öncesi Karşıyakalı taraftarların fırlattığı cam şişe başına isabet eden Tavşanlı Emniyet Müdürü İlyas Murat Erdal ile maç sonunda iki takım tarafları arasında çıkan arbedede yaralanan 3 polis görevlisi, taburcu edildi.

23 Ekim: Kütahya Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alan miktarını son 8 yılda 2 metrekareden 12 metrekareye çıkararak, "2015 Avrupa Yeşil Başkenti"ne aday oldu.

-Kasım-

1 Kasım: Tavşanlı'da evini temizlemek amacıyla hazırladığı çamaşır suyu ve tuz ruhu karışımından etkilenen kadın, hayatını kaybetti.

2 Kasım: Kütahya'da 2006 yılında fıtık ameliyatı olan kişinin karnında unutulan gazlı bez, kapalı ameliyat yöntemiyle alındı.

4 Kasım: Simav'da vatani görevlerini yaptıkları birlikte, şakalaşan 2 askerden 1'i, silahın kazara ateş alması sonucu yaralandı.

8 Kasım: PTT 1. Lig ekiplerinden TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörlüğüne getirilen Arif Peçenek, takımla ilk antrenmanına çıktı.

15 Kasım: Kütahya'da il merkezi ve 12 ilçede eş zamanlı törenler düzenlenerek, saat 11.11'de, toplam 396 hektar alanda 11 bin 111 fidan dikildi.

24 Kasım: Gediz Belediyesi, Belediye Meclisi'nin kararıyla İsrail'in 8 gün süren saldırısına maruz kalan Gazze kentini "kardeş şehir" ilan etti.

25 Kasım: "Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı" olan Altıntaş'taki Zafer Havalimanı, 25 Kasım'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı törenle hizmete girdi. Erdoğan'ın törende, "Muhteşem Yüzyıl" dizisiyle ilgili eleştirileri, ülke gündeminde geniş yankı uyandırdı.

26 Kasım: PTT 1. Lig'de mücadele eden TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü'nde, Zafer Atalay'ın görevi bırakma kararı almasının ardından kulüp başkanlığına, kulüp doktoru Oktay Semih Koçyiğit seçildi.

29 Kasım: Kütahya'da iki ay önce taşındıkları toplu konut alanındaki evlerine doğalgaz verilmediğini iddia eden bir grup vatandaş, yol kapatma eylemi yaptı.

-Aralık-

3 Aralık: Simav'da yolda yürürken naylon poşet içinde 13 bin liralık banknotlar bulan 2 kişi, bunları polise teslim etti.

8 Aralık: Kütahya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, bir doğalgaz abonesinin açtığı davada, dağıtım firmasının, abonenin yazılı başvurusu ve izni olmadan mekanik sayacı ön ödemeli sayaçla değiştiremeyeceğine karar verdi.

9 Aralık: PTT 1. Lig'de TKİ Tavşanlı Linyitspor ile Adana Demirspor maçı öncesi ve sonrası, Kütahyasporlu taraftarlar ile TKİ Tavşanlı Linyitspor taraftarları arasında çıkan arbedede, biri polis iki kişi yaralandı.

13 Aralık: Tavşanlı'da TKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı GLİ Müessesesi'ne 46 beden işçisi alınması amacıyla mülakata katılacakların belirlendiği kura çekimi, 8 binden fazla kişi başvurduğu için statta yapıldı.

15 Aralık: Simav'da boş durumdaki iki katlı kerpiç evi yıkmaya çalışan 5 kişi, binanın çökmesi sonucu yaralandı.

20 Aralık: Kütahya'da yaşayan ve "Çoban Heykeltıraş" diye bilinen Ömer Cessur (62), çini ve seramik karışımından yaptığı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün büstünü, Çankaya Köşkü'ne teslim etti.

23 Aralık: PTT 1. Lig'de 3'üncü sezonunu geçiren TKİ Tavşanlı Linyitspor'un, Kütahya'daki Dumlupınar Stadı'nda 18 maç süren yenilmezliği, Göztepe karşısında aldığı yenilgiyle sona erdi.

25 Aralık: Kütahya'da jandarma tarafından hafif ticari araçta 198 kilogram esrar ele geçirildi ve 1 kişi gözaltına alındı.

27 Aralık: Kütahya'da trafik kazasına müdahale eden 2 jandarma eri ile 1 sürücü, fayans yüklü tırın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Tır sürücüsü tutuklandı.

28 Aralık: Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 3 iş adamı, ülkenin mağdur halkına yönelik düzenlenen yardım kampanyalarına katılımdan dolayı teşekkür etmek amacıyla Tavşanlı'yı ziyaret etti.

31 Aralık: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tavşanlı'da,

"Tunçbilek Kömür Gazlaştırma Pilot Tesisi"ni hizmete açtı.

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title