Haberler

Kütahya Adliyesindeki Bazı Ağaçların Taşınması Protesto Edildi

Güncelleme:

Kütahya Adliyesinin bahçesindeki bazı ağaçların, sık ekilmesinden dolayı büyük ağaçlara zarar verdiği gerekçesiyle başka yere taşınmasını, CHP'li bir grup protesto etti.

Kütahya Adliyesi'ndeki bazı ağaçların taşınması- Kütahya'da CHP'li bir grup, adliye binasında büyük ağaçlara zarar verdiği gerekçesiyle, bazı küçük ağaçların taşınmasına engel olmaya çalıştı- Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Aslan: "Tarihi Adalet Sarayı'nın bahçesinde bazı küçük ağaçların sık aralıklarla dikilmiş olması ve büyüdükçe de tarihi dokuya zarar verme ihtimali düşünülerek, bu küçük ağaçların taşınarak seyrekleştirilmesi için yapılan çalışmalar, uzman kişilerin görüş ve onayı alınarak yapılmaktadır"KÜTAHYA (AA) - Kütahya Adliyesi'nin bahçesindeki bazı küçük ağaçların, sık ekilmesinden dolayı büyük ağaçlara zarar verdiği gerekçesiyle başka yere taşınmasını, CHP'li bir grup protesto etti.Adliye bahçesindeki ağaçların taşındığı bilgisini alan grup, olay yerine gelerek ağaçların taşınmasına engel olmaya çalıştı. Daha sonra CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz önderliğinde bir heyet, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan ile makamında görüştü.Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Şahbaz, Kütahyalılar olarak ağaçlara ve zenginliklere sahip çıktıklarını söyledi.Tarihi binanın önünde duran ağaçların bahçeyi daha güzel hale getirdiğini ifade eden Şahbaz, şöyle konuştu: "Bugün bunların söküldüğünü öğrendik. Burada hiç kimseye zararı olmayan 3 ağaç sökülmüş durumda. Biz bu şehirde, doğduk, büyük ve burada hayatımız sonlanacak ama arkadaşın dediği gibi 'ben buraya geldim imzamı atacam' denilerek ağaçların sökülmesine izin vermeyeceğiz. Buranın gerçek sahipleri Kütahyalılardır. Cumhuriyet Halk Parti'li olarak, vatandaş olarak bizler ağaçların sökülmesine karşıyız." Başsavcı Aslan da daha sonra yaptığı yazılı açıklamada, adliye binasına ve kıymetli ağaçlara zarar veren küçük ağaçların başka mahallelere taşındığını bildirdi.Bunun için tarihi bina niteliği taşıyan Adalet Sarayı'nın gelecek kuşaklara miras bırakmak için uğraştıklarını belirten Aslan, şunları kaydetti: "Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararı doğrultusunda, Orman Bölge Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi'nin rapor ve peyzaj çalışmaları doğrusunda yürütülmektedir. Tarihi Adalet Sarayı'nın bahçesinde bazı küçük ağaçların sık aralıklarla dikilmiş olması ve büyüdükçe de tarihi dokuya zarar verme ihtimali düşünülerek, bu küçük ağaçların taşınarak seyrekleştirilmesi için yapılan çalışmalar, uzman kişilerin görüş ve onayı alınarak yapılmaktadır. Kaldı ki orman işletmeleri de ormanlarda iyileştirme yapmak adına seyrekleştirme yapmaktadırlar. Yaptığımız işlemin bir şekilde seyrekleştirme olarak da kabul edilmesi mümkündür. Binanın aynına ve kıymetli ağaçlara zarar veren bitkiler ve diğer ağaçlar ağaç çıkarma makinesiyle yerinden sökülerek başka mahallelere taşınmaktadır. Ağaçların taşıma işlemi bittikten sonra peyzaj çalışması ve dokuya zarar vermeyen ağaçlandırma ile bahçemiz daha bir güzel görünüm kazanacaktır." detay ve konuşma

Kaynak: AA / Güncel

Zeliha Aksaz Şahbaz Atilla Aslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title