Haberler

Kusurlu "Fransız Balkon" İçin Şikayet Eden Tüketici Tazminat Aldı

Güncelleme:

Aldığı evin Fransız balkonlarının camlarında kusur bulunduğu iddiasıyla İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran Fevziye Yıldız (35), bilirkişi incelemelerinin ardından haklı bulundu. Balkonun yenisinin yapılması için gerekli olan 3 bin 186 liranın kendisine ödenmesine karar verildi.

Fevziye Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce yeni yapılmış bir konut satın aldığını ve Fransız balkonunun camlarında sorun olduğunu fark ettiğini söyledi.

TAMİR PARASINI ALACAK

Balkon camlarından rüzgar girmesi nedeniyle evin ısınmasında sorunlar yaşadığını dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:

"Evdeki durum bizi giderek daha fazla rahatsız etmeye başlayınca Bursa Tüketiciler Derneğine giderek durumu anlattım. Daha sonra satıcıya ihtarname çektik fakat olumsuz cevap aldık. Bunun üzerine İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduk. Heyet, Fransız balkonla ilgili bilirkişi tayin etti. Bilirkişinin yaptığı incelemelerin ardından hazırladığı rapora göre, hakem heyeti beni haklı buldu. Raporda yenisinin yapılması için gereken 3 bin 186 liranın da tarafıma ödenmesine karar verdi."

Yıldız, Fransız balkonu yapan ilgili firmanın, İl Tüketici Hakem Heyeti kararının iptali için tüketici mahkemesine başvurduğunu dile getirerek, mahkemenin de başvuruyu reddettiğini ve kendisi lehine karar verdiğini ifade etti.

Hakem Heyeti ve mahkemenin kararlarıyla haklılığının ortaya çıktığını vurgulayan Yıldız, aldıkları herhangi bir ürün yüzünden mağduriyet yaşayanlara haklarını mutlaka aramaları gerektiğini söyledi.

KONUTLARIN GARANTİ SÜRESİ 5 YIL

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz da konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda garanti süresinin, teslim tarihinden itibaren 5 yıl olduğunu hatırlattı.

Hakem heyeti ve tüketici mahkemesinin kararının söz konusu site sakinleri ile başka binalardaki konut sahipleri için emsal niteliğini taşıdığını belirten Yılmaz, benzer sorunu yaşayanların başvurarak, kusurun giderilmesini talep edebileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sıtkı Yılmaz Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

MEHMET:

TUKETICI KORUMA DERNEGI UCRETSIZDIR BU DUNYANIN HERYERINDE OYLEDEIR, ALDIGINIZ MALIN BIR HATASI VAR ISE BASVURUR DEVLET KEREKENI YAPAR

4
1
yanıtYanıtla
pillow fighter:

evet, çoğu insan bilmez bu süreyi, 5 yıl süre ile müteahhit sizin evle ilgilenmek zorunda, ha derseniz ilgilenirler mi? çoğu ilgilenmez ama görüldüğü gibi sabrı ve inancı ve azıcık da parası olana yargı yolu açık!

4
1
yanıtYanıtla
devlet dairelerıne ve okullardaki pvc ca:

Devlet okullarındakı pvc camlara baksınlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title